Bocianie hniezdo pri farskom dvore v Jablonici môžete sledovať 24 hodín denne, 7 dní v týždni, vďaka nepretržitému live streamu. Informuje o tom obec Jablonica na svojej webstránke.

ilustračné foto

Kamera sledujúca bocianie hniezdo je umiestnená na budove neďalekej fary. “Kamera je umiestnená na budove fary, nakoľko hniezdo sa nachádza na stĺpe elektrického vedenia a prípadná konzola s kamerou priamo na stĺpe by mohla ohroziť život samotných bocianov, ako aj bezpečnosť elektrického vedenia. Do budúcna sa pokúsime vyriešiť umiestnenie kamery tak, aby bolo vidno až priamo do hniezda,” uvádza obec.

Livestream nájdete na webovej stránke obce Jablonica.

Záhorácke rádio 2024 01

Bocianie hniezda sú symbolom lásky a plodnosti. Bociany sú známe pre svoju veľkú vernosť svojim partnerom a hniezdu, do ktorého sa každoročne na jar vracajú po tom, čo strávili zimné mesiace na juhu, kde hľadali vhodnejšie podmienky na prežitie.

Sledovanie bocianov v ich prirodzenom prostredí nám môže poskytnúť zaujímavý pohľad do ich života a pomôže nám lepšie pochopiť ich správanie a životné návyky. “Dúfajme, že sa naša bociania rodinka nebude ostýchať kamery a budete si môcť vychutnať nerušené sledovanie videa,” uzatvára obec.

Projekt bol realizovaný s podporou Trnavského samosprávneho kraja


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota