Dopravní policajti vyšetrujú nehodu s ťažkou ujmou na zdraví, ktorá sa stala vo štvrtok (23.3.) v ranných hodinách v meste Senica. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

foto Polícia SR

Krátko pred 09:00 h ráno sa mal vodič na smetiarskom aute otáčať, keď mu mal do jazdnej dráhy vojsť 65-ročný chodec. Muž mal prechádzať tesne pred vozidlom, mimo zorného poľa vodiča. Ten ho prednou časťou smetiarskeho auta zrazil na zem, kde ho ešte zachytilo ľavé predné koleso. Zrazeného dôchodcu museli privolaní záchranári s vážnymi zraneniami previesť do nemocnice.

Policajti podrobili oboch mužov dychovým skúškam. U vodiča prítomnosť alkoholu nepotvrdili, starší muž nafúkal 1,79 promile. Presné príčiny a okolnosti nehody sú naďalej predmetom policajného vyšetrovania.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Polícia upozorňuje chodcov a cyklistov, aby pri prechádzaní okolo nákladných vozidiel zvýšili opatrnosť. Tie majú podobne ako osobné autá „mŕtvy uhol“, ktorý sa ešte zväčšuje aj výškou, v ktorej vodič sedí. Nikdy preto neprechádzajte tesne pred kamiónom alebo autobusom, ak nemáte istotu, že vás jeho vodič vidí a registruje.


.
Toto je čítané

Volkswagen Slovakia v roku 2023 zvýšil počet vyrobených vozidiel na takmer 330 000

Výrobná spoločnosť Volkswagen Slovakia ukončila rok 2023 výsledkami, ktoré potvrdzujú dobrú kondíciu…

BM: Ustekana sobota