Futbalisti Rohova by mali svoje zápasy hrávať na ihriskách súperov. Aj svoje druhé víťazstvo v prebiehajúcej súťaži dosiahli na ihrisku súpera. Tentoraz v Lakšároch, ktoré v jarnej časti nestratili dovtedy ešte ani bod.

Ilustračné foto zo zápasu TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – ŠK Petrova Ves, Foto: JR Photo

To prvé ešte 28. augusta minulého roku v Pop. Močidľanoch 3:0. Na domácom trávniku sa ešte z víťazstva netešili. Súboj prvého s posledným rozhodli Dubovce v posledných sekundách zápasu a výborný zápas videli diváci v Oreskom s deľbou bodov po záverečnom hvizde.

Majstrovstvá ObFZ Senica
ObFZ Senica MO 7. liga 20. kolo

Lakš. N. Ves – Rohov 3:6 (0:2)
Góly: 49. J. Cingel, 53. E. Chvál, 90. N. Hubek – 18. L. Greguš (11), 41., 62. E. Dubec, 56. D. Selecký, 57. P. Vymislický, 88. J. Ďurica.
Rozh. Škrinár, Lapoš, Pollák.

Dlhých 229 dní čakali futbalisti Rohova na svoje víťazstvo. Že sa tak stane na ihrisku v dobrej forme hrajúcich Lakšárov by si veru nikto nevsadil. Cestu za druhým víťazstvom naštartoval v 18. min. brankár hostí Lukáš Greguš, ktorý premenil po faule nariadený pokutový kop a v 41. min. zvýšil Erik Dubec na polčasových 0:2. Keď chvíľu po prestávke v priebehu štyroch minút domáci vyrovnali na 2:2, zrejme sa uspokojili a mysleli, že víťazstvo príde samo. A prebudili sa akoby z čierneho sna, keď v priebehu šiestich minút trikrát inkasovali až na 2:5, keď Šťastného v domácej bránke postupne prekonali Selecký, Vymislický a svoj druhý presný zásah pridal Dubec. V 88. min. po góle Jakuba Ďuricu bolo dokonca 2:6. Skóre zápasu uzatváral v nadstavenom čase Noro Hubek – 3:6.

Záhorácke rádio 2024 01

Dubovce – Pop. Močidlany 2:1 (1:0)
Góly: 13. R. Drgon, 87. F. Vanek – 55. P. Sopúšek.
Rozh. Otočka, Štora, Michalička.

Súboj prvého s posledným, ale susedské derby, ktoré nikdy nemá favorita. Potvrdilo sa to aj tentoraz. Domáci sa ujali vedenia už v 13. min., kedy nevydarenú strelu Vaneka dorazil kanonier Rado Drgon do prázdnej brány – 1:0. V ďalšom priebehu prvého polčasu sa hralo väčšinou medzi šestnástkami s minimom šancí na obidvoch stranách. Domáci hrozili iba zo štandardných situácií Fredyho Vaňka. Raz trafil z trestného kopu žrď, druhý mu brankár hostí Tomáš Kocák chytil. Po prestávke sa domáci snažili rýchlo rozhodnúť, ale v 55. min. hostia z ojedinelej akcie krásnou strelou Petra Sopúška vyrovnali na 1:1. A mohlo byť aj horšie, no Krchňavy nevyužil zaváhanie domáceho brankára, ktorý svoju chybu stačil napraviť. Schyľovalo sa k veľkému prekvapeniu, keď tento stav vydržal až do samého záveru. Šťastie sa napokon predsa len usmialo na favorita, keď v 87. min. po rohovom kope rozhodol o zisku troch bodov presnou hlavičkou Fredy Vanek – 2:1.

 

Štefanov – Radošovce 4:1 (2:0)
Góly: 5., 47. P. Tomašovič, 30. S. Grunner, 84. M. Matula – 74. O. Chrenka.
Rozh. Vlk, Knap, Blaha.

Štefanov nasadil od začiatku vysoké tempo a už v 5. min. sa menilo skóre, keď vedúci gól domácich dal Patrik Tomašovič – 1:0. Domáci aj naďalej svojho súpera valcovali, no z vypracovaných šanci premenili iba jednu, keď v 30. min. zvýšil Slavo Grunner na 2:0. Ďalšie vyložené príležitosti nepremenil dvakrát Valla a P. Tomašovič svoj druhý gól nepridal. Ten si nechal na začiatok druhého polčas, kedy v 47. min. nedal šancu S. Kolínkovi v bráne hostí – 3:0. Napriek jednoznačnému priebehu hostia pôsobili sympatickým dojmom a v 74. min. boli za snahu odmenení gólom striedajúceho Ondreja Chrenku – 3:1. V závere upravil na konečných 4:1 Martin Matula.

 

Petrova Ves – Mor. Sv. Ján 6:0 (4:0)
Góly: 4. P. Dvorský (11), 12. M. Matula, 34., 67. P. Januška, 40. J. Dvořák, 47. T. Polák.
Rozh. Dzindzík, Polakovič, Babic.

Po dvoch úspešných vystúpeniach na ihriskách súperov sa Petrova Ves po prvýkrát v jarnej časti predstavila svojim fanúšikom na domácom trávniku v zápase tabuľkových susedov, ktorých však delilo od seba desať bodov. Domáci boli favoritmi zápasu, čo aj potvrdili. Už v 4. min. premenil pokutový kop ich tradičný exekútor Peter Dvorský a domáci viedli – 1:0. V prvom polčase si vytvorila Petrovka výraznú prevahu a pridala ďalšie tri góly. Ich autormi boli Matula, Januška a Dvořák. Chvíľu po začatí druhého polčasu sa presadila aj zimná posila zo Smolinského Tomáš Polák, ktorý pridal piaty gól domácich a skóre uzavrela v 67. min. ďalšia posila z Jablonice Patrik Januška, ktorý dal v zápase už svoj druhý gól na konečných 6:0.

 

Oreské – Sobotište 1:1 (1:0)
Góly: 43. O. Kralovič – 78. M. Tomeček (11).
Rozh. Kahúň, Tubl, Hušek.

V Oreskom sa hral zaujímavý zápas. Lepšie začali hostia, ktorý z vyloženej šance opečiatkovali brvno Bernátovej brány. Postupne sa však hra vyrovnala. Domáci kanonier Pavlačka bol dobre strážený. K zakončeniu sa takmer nedostal a tak sa zmenil na prihrávajúceho hráča, ktorý chvíľu  pred odchodom do kabín pripravil pozíciu pre Ondreja Královiča a ten prekonal Pullmana v bráne hostí – 1:0. V druhom polčase ponúkali mužstvá zaujímavé predstavenie avšak bez vyložených príležitostí. Domáci kráčali za víťazstvom, no zvýšená snaha hostí v závere predsa len priniesla vyrovnanie, keď v 78. min. bol po faule na hosťujúceho Krčeka nariadený pokutový kop. Domáci márne protestovali, že faulu na hráča hostí predchádzal faul na domáceho hráča. Z pokutového kopu vyrovnal na konečných 1:1 Miro Tomeček. V záverečnej snahe domáci už nenašli recept na obranu Sobotišťa a tak sa body delili.

 

voľno – Cerová.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota