Jediné víťazstvo z hosťujúcich mužstiev dosiahol Slovan Šaštín v susedskom derby na ihrisku Baníka Čáry vďaka hetriku svojho kapitána Matúša Herdu.

Zo zápasu Čáry – Šaštín 2:3. Strelci gólov. Skóre zápasu otváral Miro Šúrek (vľavo), kapitán Matúš Herda odpovedal hetrikom. FOTO: Rasťo Mjakiš

Po bode si odviezli Rybky z Hlbokého a Mohrý Háj zo Stráží. Domáce straty týchto mužstiev pomohli k osamostatneniu sa rezervy Spartaka Myjava na čele tebuľky.

ZsFZ 6. liga Západ 14. kolo

Hlboké – Rybky 1:1 (0:0)
Góly: 48. Ľ. Kadlečík (11) – 61. A. Beňo (11).
Rozh.: Kačička, Vido, Majcher.
Hlboké: Hrušecký – Mráz, Serdahely, Morávek, Pajpach, Kadlečík, Pavlík, Slovík, Liška, Šustek, Jediný (str. Chovanec, Slaný), tréner Andrej Fišan.
Rybky: Jančí – Fábik, Chudý, Patka, Červinka, Černek, Chvála, Mareček, K. Ravas, Beňo, I. Ravas (str. Surový, B. Cigáň, M. Kadlíček), tréner Fridrich Hutta.

Zo zápasu Hlboké – Rybky 1:1. Hosťujúci Ivan Ravas (s loptou) v suboji s Petrom Pajpachom a Romanom Morávkom.

V Hlbokom videli diváci v prvom polčase obojstranne výborný futbal. Hráči nešetrili krokmi, šance boli na obidvoch stranách, o trošku viac ich mali hostia. K spokojnosti chýbali len góly, no obaja brankári, domáci Hrušecký i hosťujúci Jančí boli vynikajúci. Už v 2. min. po centri Jediného zlikvidoval Janči volej Šusteka- Na druhej strane neuspeli Mareček a K. Ravas. Jediný pripravil skvelú šancu aj Kadlečíkovi, no ani on neuspel, rovnako ako aj Tomáš Slovík. Festival zahodených šancí pokračoval, neuspel ani Beňo. Po prestávke kazili futbal zhoršujúce sa počasie a najmä rozhodca. Obidva góly padli z pokutových kopov, proti ktorých obidve mužstvá silne protestovali. Premenili ich Ľubo Kadlečík a Adam Beňo. V závere boli bližšie k bodom hostia. Beňov trestný kop sa obtrel o brvno a pokus Černeka s námahou vyškriabal na roh Hrušecký.

Baník Čáry – Slovan Šaštín 2:3 (1:1)
Góly: 5. M. Šúrek,, 66. D. Kollár (11) – 37., 54., 63. (11) M. Herda.
Rozh.: Baláž, Köpl, Imrichovič.
ČK 1:0 (75. Denis Havel).
Čáry: Ozábal – A. Danihel, Smetana, Kollár, L. Polák, L. Šúrek, Navrátil, M. Šúrek, S. Polák, Šefčík, Pelikán (str. De. Havel), tréner Andrej Krchňavý.
Šaštín: P. Vach – Šághy, Kučera, Mošať, Krak, Stanický, Svrček, Schlosser, Danihel, Herda, Strapko (str. Macánek, Švaral, Šedivý, F. Pollák, Suchý).

Pred veľmi peknou návštevou sa v Čroch hralo susedské derby. Lepšie vstúpilo do zápasu domáce mužstvo, ktoré sa už v 5. min. ujalo vedenia gólom Mira Šúrka – 1:0. V obojstranne útočnom zápase prinášali šance početné štandardné situáciéí. Šťastnejší boli hostia, ktorí mali vo svojom strede v sobotu mimoriadne strelecky efektívneho Matúša Herdu, ktorý sa prezentoval ako správny kapitán. V 37. min. vyrovnal na polčasových 1:1 a po prestávke dvomi gólmi zo štandardiek poslal hostí do dvojgólového vedenia – 1:3. Druhý gól dal s trestného kopu, tretí z pokutového. Nádej domácim vrátil v 66. min. Denis Kollár, ktorý z ďalšieho pokutového kopu znížil na 2:3. V 75. min. však oslabil domácich Denis Havel, ktorý videl červenú kartu a hostia si v početnej výhode svoje najtesnejšie vedenie udržali.

Myjava B – Brodské 5:0 (3:0), 2. (11)
Góly: 45. M. Brezina, 12. T. Zmeko, 61., 76. M. Tomka.
Rozh.: Puschenreiter, Frič, Kusú.
Myjava: Opalek – Brezina, Tomka, Koníček, Šarudi, Kunka, Dubovský, Gálik, Zmeko, Kosík, Kodaj (str. Hornák, Jankových, Š. Mareček, Bies, Jankovič), tréner Dalibor Dubovský.
Brodské: Kewen – Kervison, Ralbovský, Blaha, Soós, Gonda, Pedro, Gál, Da Silva, Bartal, Trubiroha (str. Ferenčík).

Už v 2. min. premenil nariadený pokutový kop Martin Brezina na 1:0 a neubehla ani úvodná štvrťhodina a Tomáš Zmeko pridal druhý gól domácich – 2:0. Domáci sa uspokojili, ubrali z planu, čo bolo možno šťastím pre súpera. Až v nadstavenom čase prvého polčasu svojim druhým gólom zvýšil Brezina na 3:0. Aj po prestávke mal zápas rovnaký priebeh, z viacerých šancí Spartaka sa dvakrát presadil Marek Tomka a uzavrel na konečných 5:0.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Tatran Jablonica – Radimov 3:1 (1:0)
Góly: 27., 64. V. Jánošík, 66. B. Kolenyak – 76. M. Vašíček.
Rozh.: Mi. Šefčík, Ma. Šefčík,, M. Dutka.
Jablonica: Michálek – Malík, Mihalcsak, Zajonc, Gaža, Jenčík, Hečko, Jánošík, Peterka, D. Slovík, Kolenyak (str. P. Kubisa, Nestarec).
Radimov: Biskupič – Vizváry, J. Urbánek, P. Urbánek, Rehák, Vašíček, Dermek, D. Vach, Pukančík, Lašák, Petrúfka (str. Masaryk).

Jablonica sa síce nachádza v pásme zostupu, no takmer všetky zápasy na jeseň hrala na ihriskách súperov. Teraz sa s ňou počíta na útok do prvej polovice tabuľky. V 27. min. sa dlhý odkop brankára poodrážal až k Vladovi Jánošíkovi a ten ľavačkou k opačnej žrdi dal vedúci gól Jablonice – 1:0. Aj druhému domácemu gólu predchádzal odkop brankára Michálka a na konci akcie bol opäť Vlado Jánošík, ktorý zvýšil na 2:0. Dvojgólový strelec venoval góly svojej manželke a dcérke Vivien, ktorá sa narodila v deň zápasu. Už o 2 minúty pridal tretí gól Tatrana navrátilec z hosťovania v Osuskom Benedikt Kolenyak, ktorý si naskočil na center z trestného kopu a hlavou zvýšil na 3:0. Radimov nehral zle a priebežný výsledok bol preň krutý. Podarilo sa mu aj skórovať, no gól Milana Vašíčka na 3:1 bol už len kozmetickou úpravou výsledku.

Sokol Bor. Mikuláš – TJ Kúty 2:0 (0:0)
Góly: 59., 80. Oliver Plott.
Rozh.: Prelec, Rusinko, Mráz.
B. Mikuláš: Cigánek – Kujovský, Cintula, Macek, Plott, Petrík, Orlík, Kovalovský, Ondriska, Plaisner, Hlavenka, (str. Abogan, Evans, Morávek, Biksadský, Lánik, Hlavenka, Oguchukwu).
Kúty: Krajčír – Kratochvíl, Smolinský, Valachovič, Antálek, Puškáč, M. Polák, L. Ralbovský, Daniš, Vrábel, Kalčík (str. Komorný, Šimek, Lovecký, Antala, Sálus, Bílek).

Kúty nachádzajúce sa na samom dne tabuľky chceli na Búroch ukoristiť nejaký ten bodík, no nepodarilo sa im to. Vyrovnaný krok s domácimi držali celú hodinu hry, no potom si dirigentskú taktovku zobral do svojich rúk Oliver Plott a dvomi gólmi rozhodol o troch bodoch pre Sokolíkov.

Spartak Stráže – Mokrý Háj 1:1 (1:1)
Góly: 32. M. Biksadský – 37. O. Irša.
Rozh.: Ježík, Barta, Pavlovič.
Stráže: Hladký – Buzay, Obala, Pagáč, I. Letko, Fukna, Štora, Biksadský, Pálka, Kuník, Slovák (str. Krchňavý, L. Letko, Konečný).
Mokrý Háj: Šipoš – Buchta, Hladký, Bohunický, Prokeš, Vaško, Lašák, Uher, Piroha, Irša, (str. Krupodorov).

Mokrý Háj nezvykne vonku prehrávať. Naposledy sa mu to prihodilo ešte v septembri minulého roku v Brodskom. V Strážach to bol súboj dvoch vyspelých mužstiev. Domáci bo od začiatku aktívnejší, ich šance sa však nerodili ľahko. Hostia sa spoliehali skôr na brejkové situácie. Veľkú šancu Spartaka zneškodnil brankár hostí Šipoš a na začiatku záverečnej štvrťhodinky prišli aj góly. Po jednom na obidvoch stranách v priebehu piatich minút. Najskôr v 32. min. poslal domácich do vedenia prudkou strelou Marek Biksadský – 1:0. Z vedenia sa Stráže dlho netešili, v 37. min. hostia vyrovnali, keď po spolupráci Piroha- Vaško prekonal Hladkého v domácej bráne Oldrich Irša -1:1. Keďže až do konca zápasu pracovali obrany spoľahlivo, skóre sa už nezmenilo a mužstvá si body podelili.

Kopčany – Holíč 2:0 (1:0)
Góly: 20. D. Lukáč, 63. J. Hrušecký
Rozh.: Petránek, Patka, Jablonický.
Kopčany: Vaculka – Mráz, Vach, M. Švrček, L. Švrček, M. Ivan, Lukáč, Karas, Neúročný, Praženka, Hrušecký, (str. Lorenc, Veselý, Zubalík).
Holíč: Nesnadný – Hyža, Nečas, Čech, Masaryk, Kocák, Vyskoč, Ružička, Samadov, T. Daniel, Kompuš (str. Krčík, Javorček, Duffek).

Susedské derby v Kopčanoch dopadlo lepšie pre domáce mužstvo. Už v prvom polčase ho dostal do vedenia Denis Lukáč. Snaha hostí o vyrovnanie k úspechu neviedla, naopak, v 63. min. zvýšil Juraj Hrušecký na 2:0 a definitívne rozhodol a zaslúženej výhre Kopčian.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

3D filamenty 2023