Postaviť novú telocvičňu pri Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách a službách Senica plánuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Vyplýva to z programu zasadnutia krajského zastupiteľstva, ktoré je na programe v stredu (29. 3.) o 13:00.

Ilustračné foto: Nová telocvična v Gbeloch – financoval TTSK

Celkové predpokladané náklady na výstavbu telocvične vrátane projektovej dokumentácie sú vo výške 2,2 milióna eur. V súvislosti so zámerom realizácie daného projektu vyčlenil TTSK v rozpočte na rok 2023 sumu 331.104 eur, na rok 2024 sumu 82.000 eur. Zmenou rozpočtu, ktorý je takisto jedným z bodov programu zasadnutia zastupiteľstva, chce vyčleniť ďalších 686.896 eur. Na výstavbu novej telocvične v Senici tak plánuje krajská samospráva v rozpočte celkovú sumu 1,1 milióna eur.

Pálfyovci Knihy.Zahori

“Samosprávny kraj má ambíciu využiť na financovanie projektu aj iné finančné zdroje. Chceme využiť možnosť zapojiť sa do tretej výzvy Fondu na podporu športu s názvom Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry, a to konkrétne na financovanie projektu s názvom Výstavba novej telocvične Strednej odbornej školy podnikania v remeslách a službách Senica,” informuje kraj v dôvodovej správe.
Trnavský samosprávny kraj bude žiadať príspevok z Fondu na podporu športu vo výške maximálneho možného príspevku z celkového rozpočtu projektu, čo predstavuje sumu 1.100.000 eur.


.

BM: Kralici