Policajti zasahovali v nedeľu (26.3.) bezprostredne po incidente medzi ozbrojeným 41-ročným mužom a rodinnými príslušníkmi z Ukrajiny, v obci neďaleko Skalice.

Foto zo zásahu, Zdroj: Polícia SR

Policajti prijali v nedeľu o 10:30 informáciu s tým, že medzi mužom a osobami došlo ku konfliktu a muž sa im mal vyhrážať so zbraňou.

  • Spúšťačom celého incidentu mala byť zo strany cudzincov hlasnejšia hudba a na druhej strane muž pod vplyvom alkoholu.
  • Osobám mal najskôr búchať na dvere, vyhrážať sa im a nakoniec mal na cudzinca namieriť krátku strelnú zbraň.
  • Konflikt pokračoval na dvore a muž okrem strelnej zbrane vytiahol na poškodeného aj nôž. Po incidente sa útočník ukryl do prístavby rodinného domu.
Zadržaná streľná zbraň, Zdroj: Polícia SR

Polícia na miesto povolala policajných vyjednávačov, policajtov PPÚ aj celý policajný výjazd s vyšetrovateľom.

“Policajti si situáciu na mieste zhodnotili, do úvahy sa brala aj možnosť, že osoba môže mať pri sebe ďalšiu zbraň, preverili sa únikové možnosti a zvolil sa najvhodnejší spôsob nadviazania komunikácie s mužom,” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Muža, ktorý sa ukrýval v dome nakoniec policajní vyjednávači presvedčili a s políciou spolupracoval. Hliadka ho vzápätí obmedzila na osobnej slobode a previezla na policajnú stanicu. Za skutok môže hroziť osobe v zmysle zákona strata slobody na 3 až 8 rokov.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Skalický vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania.

Zadržané viaceré zbrane , Zdroj: Polícia SR
  • Policajti po skutku zaistili viaceré zbrane, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu.
  • Podozrivý muž zostáva naďalej zadržaný v cele policajného zaistenia.

“Do akcie boli nasadení aj dvaja naši noví vyjednávači, ktorí úspešne ukončili 2 týždňový kurz vyjednávania a o 2 dni boli nasadení do ostrej akcie. Doplnili tak stavy kolegov, ktorí už 26 rokov na Slovensku poskytujú pomoc osobám v núdzi, v krízových situáciách pri riešení vysoko profilových incidentov,”  dodáva policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota