Skalica pod vedením novej primátorky zrušila tradičné platené podujatie Skalické dni a namiesto toho pripravuje v septembrovom termíne bezplatný Skalický jarmok.

Skalické dni nahradí podujatie Skalický jarmok. (ilustračné foto Skalických dní 2022) | Zdroj: Skalické dni

“Chystá sa zmena názvu ale aj zmena konceptu akcie. Tento rok to bude Skalický jarmok so sprievodným programom,” prezentoval nové podujatie predseda kultúrnej komisie mestského zastupiteľstva v Skalici Ľuboš Beňa.

  • Súčasťou podujatia bude aj Hudba v meste a medzinárodný festival Hudba pod hradbami v skalickej Orlovni. Obe podujatia budú financované prevažne zo zdrojov občianskych združení.
Trnavské rádio Tak akorát 2024

Mesto pripraví 8. a 9. septembra voľný hudobný program na Námestí slobody. Možnosť zapojiť sa do programu budú mať aj miestne reštaurácie a firmy. “Ľudia sa budú mocť zabávať tam kde chcú a konečne dosiahneme, že budeme mestom, kde to naozaj žije kultúrou,” dodal Beňa.

Hlavnou ideou je návrat k tradičnej jarmočnej koncepcii. “Tento jarmok nebude zameraný výlučne na vytváranie zisku. Hlavným cielom je služba pre občanov, propagácia mesta a zvyšovanie kultúrnej a spoločenskej úrovne v meste Skalica,” doplnil zástupca primátorky Erik Rangl.

Vytvára sa aj miesto pre platenú časť programu. Mesto dáva k dispozícii prenájom Františkánskej záhrady, kde bude možné si zorganizovať vlastné platené podujatie, ktoré bude v rovnakom termíne ako Skalický jarmok.

  • Skalica si bude najväčšie podujatie v meste organizovať vo vlastne réžií a hlavným koordinátorom bude hudobník a mestský poslanec Ľuboš Beňa.

Nový koncept Skalického jarmoku schválilo Mestské zastupiteľstvo v Skalici na svojom poslednom zasadnutí (29.3.)


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota