Konečne je teplejšie! Už nemusíte tráviť voľný čas doma alebo niekde zavretý. Jar je tu a s ňou aj teplejšie počasie. Aj keď to nie sú ešte letné teploty, už teraz môžete robiť rôzne vonkajšie aktivity. Aké to sú?

Vonkajšie športy

Teplejšie počasie so sebou prináša aj možnosť vykonávať športové aktivity vonku. Ak ste v zime chceli športovať, mohli ste väčšinou vo vnútri. Aktuálne však už môžete aj vonku. Zahrajte si tenis s kamarátom, futbal alebo florbal s partiou alebo si choďte zahrať golf.

Vytiahnite si svoj bicykel a choďte na dlhú cyklotúru do lesa alebo do iného mesta. Prípadne si môžete ísť jednoducho len zabehať.

Zbierajte bylinky

Ak sa vydáte do prírody, nazbierajte si nejaké bylinky. Veľa z nich sú veľmi chutné a zdravé. Aktuálne je napríklad veľmi vyhľadávaný a zbieraný medvedí cesnak.

Piknik

V prírode ešte ostaneme. Pri teplejšom počasí si môžete urobiť romantický piknik s vašou polovičkou. Okrem skvelého jedla, spoločného času sa nadýchate aj čerstvého vzduchu.

Výlety

Turistika je častokrát spojená práve s teplejším počasím. Tak toto využite. Choďte na výlet do prírody, na hory, na hrad, do iného kraja. Vo vašom okolí je určite veľa krásnych miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Môžete ísť kľudne aj do inej krajiny spoznávať miestnu kultúru.

Záhradné aktivity

Teplejšie jarné počasie sa častokrát spája so záhradnými aktivitami. Počas zimy toho moc na záhrade neurobíme. Ak však príde teplejšie počasie, je čas začať makať na vašej záhrade.

Každý ju však využíva na niečo iné. Pre niekoho to je oáza pokoja a oddychu, iný si v nej zase pestuje množstvo zeleniny a ovocia. Je jedno na čo ju využívate, určite na nej je kopec roboty. Najmä ak ju ešte nemáte dokončenú. Niekto potrebuje vyrovnať pozemok, niekto zasadiť stromy, niekto zase zasadiť trávnik alebo zasadiť popínavé ruže, prípadne vytvoriť skalku, …

Čo si však nasadiť? Aktuálne sa častokrát vo veľkom sadia rôzne drobné ovocia, ovocné stromy (vo veľkej obľube aj stĺpovité ovocné stromy), prípadne rôzne drobné ovocie a ovocné kríky.

Možností na vonkajšie aktivity je naozaj veľa. Je už len na vás, aby ste si niečo vybrali.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota