Policajti dopravnej, poriadkovej a železničnej polície sa aj v rámci Trnavského kraja zapojili do dopravno-bezpečnostnej akcie Život. Policajné hliadky zaznamenali počas akcie 808 previnilcov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

ilustračné foto

Cieľom akcie bolo znížiť počet nehôd, pri ktorých sa zrania alebo zomrú nevinné osoby. “Policajné hliadky sa zamerali najmä na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu, ale aj na spôsob a rýchlosť jazdy či dodržiavanie zákazu používania telefónov pri jazde. Pozornosť upriamili aj na dodržiavanie povinností chodcov a cyklistov,” uviedla Antalová.

Počas akcie vyriešili policajti na mieste pokutou 712 vodičov áut, dvoch motorkárov, dvoch cyklistov a štyroch chodcov. “Napomenutím vyriešili 44 osôb a o rovnakom počte bude konať správny orgán. Vodičský preukaz bol zadržaný 20 vodičom áut,” doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Plocha draka Knihy.Zahori

Alkohol malo v dychu 31 osôb. “Pozitívny výsledok dychovej skúšky vyšiel 14 vodičom a 17 cyklistom. Siedmi vodiči sa dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nad jedno promile nafúkalo aj deväť cyklistov,” informovala Antalová.

Najviac priestupkov bolo z dôvodu prekročenia rýchlosti. “Tú prekročilo 301 vodičov, z toho dvaja motorkári. Bezpečnostné pásy nepoužívalo 93 osôb, 33 vodičov počas jazdy telefonovalo a 31 osôb malo zlý technický stav auta,” povedala krajská policajná hovorkyňa.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota