Záhorák Tomáš Masaryk, tenista na vozíku z Holíča, to myslí s účasťou na paralympijských hrách 2024 v Paríži celkom vážne.

V týchto dňoch reprezentant Slovenska odštartoval šnúru turnajov v Ázii. Ako prvý v kórejskom Busane, kde na podujatí ITF2 Busan Open sa v dvojhre prebojoval až do semifinále a štvorhru dokonca vyhral.

V dvojhre sa mu do cesty postavila až trojica hráčov z Japonska. Postupne zdolal Ikedu a Ishitu, no v semifinále nestačil na Kojiho, ktorému podľahol 6:7, 4.6.

Pálfyovci Knihy.Zahori

V štvorhre bol Masarykovým spoluhráčom Brazílčan Silva. Pomerne ľahko sa prebojovali až do finále, v ktorom po prvom prehratom sete 2:6 s japonskou dvojicou Sugeno, Ishito zabojovali a nasledujúce dva vyhrali 6:3 a 10:6 v tajbrejku.

„V dvojhre je Koji svetová osmička, dobre mi padla skúsenosť, že dokážem hrať vyrovnané partie aj s hráčmi svetovej špičky,” zhodnotil svoje účinkovanie v Busane Tomáš Masaryk, ktorý je vo svetovom rebríčku momentálne na 15. mieste. A ako nám prezradil, na paralympiáde môže štartovať len 16 najlepších vo svetovom rebríčku.

Ďalší turnaj odohrá Masaryk v Daegu.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota