Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v stredajšom prvom zápase semifinále Slovnaft Cupu nad Skalicou 2:1. Triumf zabezpečil “belasým” v 90. minúte z jedenástky Vladimír Weiss mladší. Odveta je na programe 19. apríla na štadióne Skalice. Na víťaza dvojzápasu čaká vo finále Spartak Trnava, ktorý postúpil cez AS Trenčín.

foto mfkskalica.sk

Domáci sa ujali vedenia v 19. minúte zásluhou Abubakariho. Po polhodine mal možnosť poslať “belasých” do dvojgólového vedenia Čakvetadze, ale z hranice pokutového územia mieril iba tesne nad brvno. V 39. minúte udreli hostia, keď z ľavej strany odcentroval Vlasko, lopta prepadla za dvojicu stopérov a nekrytý Morong vyrovnal na 1:1. Rozhodnutie priniesla až posledná minúta riadneho hracieho času, v ktorej spadol v šestnástke Vladimír Weiss a ten istý hráč premenil nariadený pokutový kop.

Záhorácke rádio 2024 01

semifinále Slovnaft Cupu – prvý zápas:

ŠK Slovan Bratislava – MFK Skalica 2:1 (1:1)

Góly: 19. Abubakari, 90. Weiss (z 11 m) – 39. Morong
ŽK: Čakvetadze
Rozhodovali: Marhefka – Vorel, E. Weiss

Slovan: Chovan – Pauschek, Križan, Voet, De Marco (65. Čavrič) – Agbo (79. Barseghjan), Čakvetadze, Lichý (46. Kucka) – Zuberu (46. Green), Abubakari (65. Weiss ml.), Zmrhal
Skalica: Šemrinec – Krčík, Podhorin, Hurtado, Rudzan (62. Václav) – Morong (46. Kousal), Hollý (62. Černek), Mášik (79. Blažek) – Švec, Haša, Vlasko (73. Yao)

Druhý semifinálový zápas odohrajú futbalisti MFK Skalica na domácom ihrisku 19. apríla o 17:00


.

BM: Festival Záhrad