Futbalisti MFK Zemplín Michalovce a MFK Skalica remizovali 1:1 v sobotňajšom zápase 5. kola skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige.

foto mfkskalica.sk

Michalovčania si štvrtou remízou po sebe upevnili priebežne druhú pozíciu za Ružomberkom. Skalica remizovala v treťom zápase po sebe a na predposledné Zlaté Moravce má štvorbodový náskok.

Domáci išli do vedenia v 43. minúte, keď sa po individuálnej akcii presadil Brian Peňa. Hostia vyrovnali šesť minút po zmene strán po tom, čo sa po rohovom kope Jána Vlaska najlepšie zorientoval Roman Haša.

MFK Zemplín Michalovce – MFK Skalica 1:1 (1:0)

Góly: 43. Peňa – 51. Hurtado
Rozhodovali: Očenáš – Pozor, Hrmo
ŽK: Čeklič, Peňa, Jánošík – Hollý, Mášik
Divákov: 437

Michalovce: Száraz – Magda, Ranko, Volanakis – Vaško (7. Čeklič), Qose (76. Šimamura), Njie (76. Begala), Marcin – Jánošík (76. Petřík), Peňa, Kanu (61. Issa)
Skalica: Šemrinec – Krčík, Blažek, Hurtado, Rudzan – Morong (86. Kousal), Hollý (70. Černek), Vlasko (65. Fábry), Mášik, Yao – Haša (86. Medveď)

Tulaj december 2023

Hlasy trénerov

Richard Höger, asistent trénera MFK Zemplín Michalovce: “Súper v tomto zápase vyzeral lepšie. Mali sme problémy so zložením defenzívy, dokonca hneď v úvode sa nám zranil aj Filip Vaško. Mám pocit, akoby naše mužstvo znervóznelo a nevedelo sa dostať k svojej hre. Skaličania nás dobrým pressingom nútili k nakopávaným loptám, kde to naši nízki útočníci mali ťažké. Na ťažkom teréne nám viazla kombinácia. Musím uznať, že ten bod je asi maximum, čo sme z tohto zápasu mohli vyťažiť.”

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: “Budem veľmi stručný. Dnes sme dominovali v oboch polčasoch a myslím si, že sme stratili dva body. To je z mojej strany všetko.”


.

BM: Kralici