Nepriaznivé počasie v závere uplynulého týždňa zapríčinilo, že v skupine o postup, i v skupine o záchranu sa hral iba jeden zápas. V obidvoch sa tešili z výhry hostia.

Foto zo zápasu Sobotište - Oreské: Brankár Petráš zachraňuje pred Pavlačkom (vľavo) a Královičom.
Ilustračné foto Sobotište Oreské

Po remíze 2:2 s Petrovou Vsou v 4. kole sa dostali do čela tabuľky futbalisti Duboviec. Postupne získali až 9 bodový náskok, ktorý sa v poslednom kole základnej časti scvrkol na 3 body. Vytrvalý dážď počas víkendu však zapríčinil odloženie ich zápasu v Petrovej Vsi, čo využilo Oreské, ktoré po výhre v Sobotišti zásluhou lepšieho skóre po 17 – tich kolách vystriedalo Dubovce na čele tabuľky.

Majstrovstvá ObFZ Senica
ObFZ Senica MO
7. liga 1. kolo nadstavby

Skupina o 1. – 6. miesto

Sobotište – Oreské 1:2 (1:0)

Góly: 16. M. Hecht – 53., 89. L. Pavlačka.

Rozh. Tubl, Vlk, Lapoš.

Prvý polčas vyšiel lepšie domácim. Hosťom sa už v 6. min. zranil obranca Podrazil, čo Sobotište dokázalo využiť, Po štvrťhodine využil chybu v obrane Michal Hecht poslal domácich do vedenia 1:0. Sobotište bolo aj naďalej aktívnejšie, no do vyložených šancí ich obrana hostí už nepúšťala. Hosťujúci kanonier Pavlačka bol dôsledne bránený a ani medzihra hráčom Oreského nefungovala. Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hostia, ale tiež sa do šancí dostávali ťažko. Až v 53. min. sa do úniku dostal Lukáš Pavlačka a potvrdil povesť kanoniera – 1:1. Zrazu boli hostia na koni. Strelu Mikuša zastavilo brvno Pullmannovej brány a mali aj ďalšie náznaky šancí, no nedotiahli ich dokonca. Až v 85. min. po rohu pálil Miro Balaž, jeho strelu obrana domácich ešte zblokovala, no Pavlačka bol v správnu dobu na správnom mieste – 1:2. Záverečný nápor domácich už vyrovnanie nepriniesol.

 

Petr. Ves – Dubovce odložené na 8.5.

 

Štefanov – Cerová odložené na 8.5.

Ďalší program: 2. kolo 22.4. o 16 h Dubovce – Štefanov, 23.4. o 16 h Cerová – Sobotište, Oreské – Petrova Ves.

 

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Skupina o 7. – 11. miesto

V Lakšároch sa predstavili Jáňania, ktorí ťahali sériu 7 zápasov bez výhry, v ktorých získali iba 2 body za domáce remízy s Cerovou a Radošovcami. Chuť víťazstva si pripomenuli po šiestich mesiacoch. Naposledy vyhrali rovnako 1:0 ešte v októbri minulého roku v Pop. Močidľanoch.

 

Lakš. N. Ves – Mor. Sv. Ján 0:1 (0:1)

Góly: 41. N. Kolesár.

Rozh. Kahúň, Otočka, Štora.

V Lakšároch sa hral obojstranne dobrý zápas. Domáci nastúpili v oklieštenej zostave, no i tak bola aktivita na ich kopačkách. Jáňania však nechceli za nimi zaostávať. Obidve mužstvá si vytvorili niekoľko streleckých príležitostí, ktoré sa však gólovými nazvať nedali. Z domácich ich mal Szabó, z hostí K. Bolf, Kolesár a Chvátal. Zaujímavý bol závere prvého polčasu. Domáci Tománek mal gólovku, no lopta mu nečakane skočila a on prestrelil. Úspešnejší boli hostia, keď v 41. min. zo skrumáže pred bránou domácich prekonal Nikolas Kolesár – 0:1. Po prestávke Lakšáre vystupňovali svoj tlak, vypracovali si aj niekoľko streleckých príležitostí, no prekonať Dominika Bolfa v bráne hostí sa nepodarilo ani Romanovi Velickému, ani Szabóovi a tak sa Jáňania po dlhšej dobe tešili z víťazstva.

 

Radošovce – Rohov odložené na 1.5.

 

voľno – Pop. Močidlany.

 

Ďalší program: 2. kolo 23.4. o 10 h Rohov – Lakš. N. Ves, o 16 h Pop. Močidlany – Radošovce, voľno – Mor. Sv. Ján.

 


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota