Počas víkendu mestská polícia Senica riešila niekoľko incidentov v meste. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Piatok (14.4.) o 19:33 hod. prišiel na mestskú políciu telefonát od občana, ktorý upozornil na problém na Palárikovej ulici. V jednom z bytových domov sa vyskytoval muž pod vplyvom alkoholu, ktorý bol vulgárny a hlučný. Hliadka mestskej polície zistila, že ide o podnájomníka jedného z bytov. Napriek výzve policajtov pokračoval vo svojom protiprávnom konaní, a tak musel byť predvedený na oddelenie. Mužovi bola udelená bloková pokuta vo výške 30 eur za priestupok proti verejnému poriadku.

Sobota (15.4.) o 19:05 hod. prijala mestská polícia telefonát od čašníčky z bistra na Štefánikovej ulici. Žena hlásila, že ju napadol zákazník, ktorý odmietal opustiť prevádzku. Na mieste sa nachádzal muž pod vplyvom alkoholu. Hliadka ho vyviedla z bistra a riešila ho za priestupok proti verejnému poriadku.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Nedeľa (16.4.) o 17:00 hod. zavolal občan mesta mestskú políciu so žiadosťou o pomoc pri zisťovaní stavu jeho matky, ktorá ho dlhšiu dobu nekontaktovala. Mestská polícia sa vybrala na ulicu J. Mudrocha, kde sa matka mala nachádzať. Hliadkou boli na miesto privolaní hasiči aj policajti, pričom po vniknutí do bytu cez balkónové okno hasiči zistili, že žena je zdravá, nachádza sa v uzamknutej izbe a nepotrebuje žiadnu pomoc.

Nedeľa (16.4.) o 19:32 hod. zavolala čašníčka z pohostinstva na mestskú políciu s tým, že v prevádzke dochádza k bitke medzi zákazníkmi. Hliadka sa okamžite presunula na miesto činu, kde už bola situácia upokojená. Policajti zistili, že bol napadnutý zákazník ukrajinskej národnosti. Na mieste boli identifikované podozrivé osoby a svedkovia udalosti. Mestská polícia spísala úradný záznam, zabezpečila kamerový záznam z pohostinstva a odstúpila vec na štátnu políciu pre podozrenie z trestného činu.


.

BM: Festival Záhrad