Futbalisti MFK Skalica nepostúpili do finále Slovnaft Cupu. Po prehre 2:1 v prvom meraní síl v stredajšej odvete semifinále vyhrali proti ŠK Slovan Bratislava v riadnom hracom čase 2:3, no v predĺžení vyrovnal na 3:3 v 93. min Džaba Kankava a rozhodol o postupe belasých. Finále je na programe 1. mája v Trnave a bude mať rovnaké zloženie ako pred rokom.

foto mfkskalica.sk

Slovan začal aktívne, v 6. min sa Green vyhol ofsajdovej pasci, no brankár Šemrinec jeho pokus zlikvidoval. Záhoráci číhali na rýchle protiútoky a v 14. min unikol Morong, no Chovan jeho strelu vytesnil na roh. Ďalšiu šancu mali domáci v 22. min, keď poslal loptu do šestnástky Hollý a Haša, ktorý by zakončoval do prázdnej brány, ju iba tesne minul. Skaličania sa dočkali v 33. min, keď namieril Vlasko z priameho kopu presne k žrdi. Slovan mohol vyrovnať ešte do prestávky, no Šemrinec zneškodnil strelu Lovata.

Po zmene strán “belasí” otočili duel vo svoj prospech zásluhou dvoch gólov Andreho Greena. Anglický útočník sa presadil v šestnástke v 59. i 75. min. Lenže potom dvakrát rozvlnil sieť aj Roman Haša. V 79. min sa k nemu odrazila lopta v malom vápne a vyrovnal na 2:2 a v druhej minúte nadstavenia vybojoval predĺženie, keď znovu ukázal pohotovosť v preplnenej šestnástke, tentokrát po priamom kope. Favorit duelu však napokon nebude chýbať vo finále, pretože v 93. min zvládli hráči Slovana rýchly prechod do útoku a Kankava zamieril presne k žrdi.

Záhorácke rádio 2024 01

semifinále Slovnaft Cupu – odveta:

MFK Skalica – ŠK Slovan Bratislava 3:3 pp (3:2, 1:0)

Góly: 79. a 90.+2. Haša, 33. Vlasko – 59. a 75. Green, 93. Kankava
ŽK: Hurtado – Križan, Lovat, Voet, Kankava
Rozhodovali: Kišš – Ferenc, Hrmo
Divákov: 2717

Prvý zápas 1:2, do finále postúpil Slovan       

Skalica: Šemrinec – Krčík, Hurtado (104. Václav), Podhorin, Rudzan – Hollý, Mášik (79. Černek) – Morong (67. Koukal), Vlasko (67. Fábry), Yao (78. Švec) – Haša (101. Baumgartner)
Slovan: Chovan – Pauschek (109. Weiss), Križan, Voet, Lovat – Lichý (61. Kucka), Kankava – Zuberu (38. Zmrhal), Čakvetadze (84. Abubakari), Barseghjan (61. Čavrič) – Green (84. Kašija)


.
Toto je čítané

Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 km/h

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu. Za prekročenie…

BM: Ustekana sobota