Verejnosť môže nominovať jednotlivcov i kolektívy na tohtoročnú Cenu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) do piatka 21. apríla. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Ocenenie udeľujú v siedmich kategóriách – školstvo, kultúra, šport, zdravotníctvo, sociálna starostlivosť, doprava a občianska spoločnosť. TTSK cenou vyzdvihuje tých, ktorí reprezentovali kraj a dosiahli významné výsledky vo viacerých oblastiach života. “Význam ocenenia spočíva aj v tom, že verejnosť spozná laureátov a zoznámi sa s ich prácou. Minulý rok sme udelili cenu 29 laureátom, medzi ktorými boli aj dva kolektívy. Verím, že aj v tomto roku široká verejnosť nominuje významné osobnosti, vďaka ktorým je kraj lepším miestom pre život,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Plocha draka Knihy.Zahori

Cenu TTSK udeľujú za prínos k rozvoju kraja v humanitárnej, charitatívnej, vedeckej, pedagogickej, kultúrnej, umeleckej, publicistickej oblasti, v oblasti sociálnej starostlivosti, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti, ako aj za prejavy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva. Súčasťou ocenenia je umelecké dielo i finančná odmena.

Nominácie je potrebné zaslať na vyplnenom tlačive. V roku 2022 cenu získala napríklad pedagogička Slavomíra Valachová z Hlohovca, etnomuzikológ Peter Michalovič zo Záhoria i kolektív oddelenia neurológie Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta.


.
Toto je čítané

V Kútoch sa zrazil 69-ročný cyklista s autobusom

Zranenia, ktoré si vyžiadali vrtuľníkový prevoz do bratislavskej nemocnice utrpel v utorok…

BM: Ustekana sobota