Trnavský samosprávny kraj začal v piatok (21.4.) s výstavbou nového moderného zariadenia sociálnych služieb v Moravskom Svätom Jáne. Župa do špičkového zariadenia s kapacitou pre 40 klientov investuje takmer 5,9 milióna eur, pričom vďaka transparentnému verejnému obstarávaniu ušetrila približne jeden milión eur. Stavebné práce by mali trvať osemnásť mesiacov a ich zhotoviteľom je spoločnosť SYTIQ a.s..

„Reagujeme na neustále sa zvyšujúci dopyt po poskytovaní služieb sociálnej starostlivosti. Preto pokračujeme v rozširovaní kapacít župných zariadení a pri obci Moravský Svätý Ján vytvoríme špičkové sociálne zariadenie pre klientov s rôznymi diagnózami. Navyše, postupujeme podľa nášho motta ´nepredať, zveľadiť,´ a toto zariadenie vybudujeme na mieste dnes už nevyužívaného areálu, ktorý v minulosti slúžil škole v prírode,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že ide o jeden z najväčších investičných projektov, ktorý župa financuje.

Projektová dokumentácia bola vypracovaná na základe štúdie realizovateľnosti a v rámci projektu budú komplexne zrekonštruované existujúce objekty, v ktorých vzniknú moderné ubytovacie a terapeutické priestory s technickým vybavením a bezbariérovým vstupom. V areáli budú taktiež spevnené chodníky a plochy s oddychovými a športovými zónami. Dispozičné riešenie aj poskytované služby v novom zariadení budú zodpovedať súčasným požiadavkám.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

„Zariadenie s kapacitou 40 miest vybudujeme na Záhorí, tri kilometre od obce Moravský Svätý Ján. Navyše, realizovaná štúdia poukázala aj na ďalší potenciál pre prípadné rozšírenie zariadenia v budúcnosti, či vytvorenie školiaceho strediska pre študentov v oblasti sociálnej práce. Som presvedčená, že pre klientov bude zariadenie bezpečným a láskyplným domovom,“ uviedla riaditeľka Odboru sociálnych vecí Úradu TTSK Blažena Flamíková.

Župa plánuje na financovanie tohto projektu požiadať o finančnú podporu zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), o čom budú rozhodovať župní poslanci na 5. riadnom zasadnutí Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, ktoré sa uskutoční 17. mája 2023.

Záhorí.sk informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja


.
Toto je čítané

Nadácia Volkswagen Slovakia zaplatí obnovu unikátnych historických skleníkov v Prügerke

V bratislavskej Prüger-Wallnerovej záhrade, známej ako Prügerka, sa v pondelok (15.4.) udial…

BM: Ustekana sobota