V sobotu (13. mája) sa v centre obce Sekule opäť uskutoční tradičný Sekulský jarmok remeselníkov, kde sa stretnú remeselníci a umeleckí majstri z celého Slovenska.

 

Sekulský jarmok remeselníkov sa stal populárnym podujatím nielen pre miestnych, ale aj pre návštevníkov z ďaleka. Jeho cieľom je zachovávať tradície a remeslá z rôznych kútov Slovenska a ukázať ich krásu a hodnotu. Na jarmoku nájdete remeselníkov z rôznych oblastí, ktorí ukážu svoje zručnosti a umenie. Medzi remeselníkmi budú kováči, kožiari, tkáči, hrnčiari, rezbári a mnohí ďalší.

V rámci doobedného kultúrneho programu, ktorý začne o 9:00, vystúpia deti zo Základnej umeleckej školy Sekule a po nich sa návštevníkom predstavia mužské zbory Záhoráci Smolinčané a ich kamaráti z druhého brehu Moravy Mužáci z Dolních Dunajovic (CZ). V poobednom programe, ktorý začne o 13:00, bude koncert Ľudovej hudby Andreja Záhorca a po ňom ako vrchol programu koncert kapely HRDZA. Po skončení programu, ktorým vás opäť prevedie moderátorka Michaela Adamovičová nebude chýbať ani obľúbená tombola.

Macek Knihy.Zahori

Okrem bohatej ponuky remeselníckych výrobkov a tradičných aktivít, ako sú napríklad prezentácie folklórnych skupín a koncertov, bude súčasťou jarmoku aj nová „gastro zóna“. Táto časť jarmoku sa bude nachádzať na novom mieste hneď vedľa areálu za hasičskou zbrojnicou, kde nájdete aj hlavné pódium.

Návštevníci si tu budú môcť vychutnať nielen dobrú hudbu, ale aj tradičné jedlá. V tejto časti sa predstavia hasiči, rýbári a poľovníci s ich špecialitami. A ak si návštevníci budú chcieť na chvíľu oddýchnuť od ruchu jarmoku, môžu si posedieť v bufete u futbalistov, ktorých už tradične nájdu na terase kultúrneho domu.

V kultúrnom dome bude zároveň prebiehať výstava prác žiakov zo ZUŠ Sekule a pripravené budú aj tvorivé dielne pre deti aj dospelých, kde si budete môcť pozrieť zručnosti umelcov a naučiť sa nové techniky. Samozrejme nesmie chýbať ani maľovanie na tvár.

Sekulský jarmok remeselníkov ponúka jedinečnú príležitosť vidieť a zažiť slovenské tradície a remeslá v akcii. Ak máte radi dobrú atmosféru a tradičné zážitky, určite neváhajte a navštívte tento krásny jarmok, ktorý sa koná každoročne v máji.


.
Toto je čítané

Krojová hodová zábava v Borskom Svätom Jure

Záujemcovia o tradičnú kultúru sú pozvaní na krojovú hodovú zábavu, ktorá sa…

Trnavské rádio Tak akorát 2024