V sobotu 29. apríla začnú v Bratislavskom kraji premávať obľúbené cyklobusy – regionálne autobusy ARRIVA vybavené nosičmi bicyklov. Aj skupiny cestujúcich s bicyklami tak môžu počas víkendov navštíviť obľúbené destinácie na Záhorí, od Vysokej pri Morave a Suchohradu až po Borský Svätý Jur a Bílkove Humence.

Rozšírená víkendová preprava až 6 bicyklov cyklobusmi na trasách vybraných regionálnych autobusových spojov v Bratislavskom kraji dopĺňa štandardnú možnosť prepravy max. dvoch bicyklov v priestore vyhradenom pre kočíky alebo invalidné vozíky na všetkých regionálnych spojoch, ktorá je počas sobôt, nedieľ a sviatkov bez časového obmedzenia.

Za prepravu jedného bicykla zaplatí cestujúci 0,45 €. Ak podmienky v autobuse neumožňujú bezpečnú prepravu bicykla, vodič autobusu môže prepravu odmietnuť. Podrobné informácie o podmienkach prepravy bicyklov nájdu cestujúci v prepravnom poriadku IDS BK.

Záhorácke rádio 2024 01

„Kombinované cestovanie autobusom a bicyklom je pozitívnym trendom, ktorého obľuba medzi našimi cestujúcimi postupne rastie nielen v Bratislavskom kraji. Očakávame, že ponuka víkendových regionálnych spojov vybavených cyklonosičmi, ktorú ARRIVA ponúkla svojim cestujúcim v minulom roku, si počas nadchádzajúcej sezóny nájde nových fanúšikov a preto sme rozšírili počet autobusov s touto doplnkovou výbavou,“ povedal Peter Stach, hovorca spoločností ARRIVA na Slovensku.

Preprava bicykla na spojoch obsluhovaných autobusmi s cyklonosičom je bez rezervácie a do vyčerpania kapacity. Cyklobusy vybavené cyklonosičmi premávajú počas víkendov a sviatkov na spojoch označených piktogramom bicykla na týchto linkách:

  • Linka 219 Bratislava – Stupava – Borinka
  • Linka 240 Malacky – Záhorská Ves – Vysoká pri Morave
  • Linka 250 Bratislava – Stupava – Záhorská Ves – Suchohrad
  • Linka 275 Malacky – Moravský Svätý Ján – Borský Svätý Jur
  • Linka 277 Malacky – Lakšárska Nová Ves – Bílkove Humence

 

Cyklovýlety pre celú rodinu

Vďaka väčšej prepravnej kapacite sa môžu počas víkendov odviezť autobusom na cyklovýlet aj rodiny s deťmi. Na jeden denný cestovný lístok v Bratislavskom kraji môžu pritom cestovať cez víkendy, sviatky a dni pracovného pokoja až dvaja dospelí a tri deti. S držiteľom základného (nezľavneného) denného cestovného lístka tak môže cestovať aj ďalšia dospelá osoba a až 3 deti vo veku do 18 rokov. Podmienkou je, že v skupine cestujúcich je minimálne 1 dospelý a 1 dieťa. Počas platnosti lístka môžu neobmedzene prestupovať a kombinovať dopravné prostriedky (MHD, regionálny spoj, vlak) na území, pre ktoré je lístok zakúpený.

 

Denný cestovný lístok pre dospelých s deťmi platí nielen na linkách spoločnosti ARRIVA, ale na všetkých linkách dopravcov zapojených do systému IDS BK. Ak sa rodina rozhodne počas voľných dní cestovať po celom území Bratislavského kraja, zaplatí za cestovanie len 6,90 EUR za 24 hodín. Denný cestovný lístok je k dispozícii v papierovej alebo v elektronickej podobe, pričom elektronický lístok je výhodnejší. Papierový denný cestovný lístok si môžu cestujúci zakúpiť priamo u vodiča autobusu, jeho elektronickú verziu získajú cez e-shop alebo mobilnú aplikáciu IDS BK. V cene lístka nie je zahrnutý poplatok za prepravu bicykla.

 


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

3D filamenty 2023