Druhýkrát po sebe cestovali futbalisti Nafty Gbely na ihrisko súpera.

Ilustračné foto 123rf.com

Pred týždňom vyhrali v Kolárove, tentoraz sa z Trebatíc vrátili z prázdnymi rukami, keď rozhodujúci gól dostali chvíľu pred koncom. Navyše prišli o vylúčeného Bohuna, pre ktorého to je v tomto ročníku už druhá ČK.

ZsFZ 4. liga 23. kolo

Trebatice – Nafta Gbely 3:2 (2:0)
Góly: 33. F. Kičin (11), 38. E. Zula, 80. M. Blaško – 50. O. Bohun, 66. D. Nemec (11).
Rozh. Sedlár, Fodor, Soboňa.
ŽK 4:2 (Nemec, Ligás), ČK 1:1 (76. Konečný – 76. Bohun).
Gbely: P. Ravas – Caltík, Rosa, Neoveský, Žáček, Mráz, Pribyla (46. Ligás), Kosorín, Bohun, Smolinský, Nemec (80. L. Ravas), tréner Adam Ambra.

 

Do prvej šance sa dostali hostia, keď po brejku prihrával Bohun pred opustenú bránu domácich, no Nemec nedočiahol na loptu. Iniciatívnejší domáci sa dočkali gólu v 33. min., keď po rohu lopta trafila ruku hráča hostí a z prísneho pokutového kopu poslal Trebatice do vedenia Kičin – 1:0. Už o päť minút sa presadil aj bývalý hráč FK Senica Erik Zula, ktorý využil zaváhanie hosťujúcej obrany a zvýšil na polčasových 2:0. Vstup do druhého polčasu vyšiel hosťom nad očakávanie. Už v 50. min. dal kontaktný gól na 2:1 Ondrej Bohun. V 66. min. po faule domáceho brankára na Smolinského kopali pokutový kop aj hostia. Loptu si na biely bod postavil tradične Dominik Nemec a nemýlil sa – 2:2. Od 76. min. dohrávali obidve mužstvá oslabené o vylúčeného hráča, keď po vzájomnom napadnutí išli predčasne pod sprchy domáci Konečný a Ondrej Bohun z hostí. Zápas sa blížil do remízového konca, keď v 80. min. zahrávali domáci štandardnú situáciu, po ktorej dal víťazný gól Blaško – 3:2. Záverečná snaha hostí už gól nepriniesla a tak sa z troch bodov tešili Trebatice.

Záhorácke rádio 2024 01

Adam Ambra, tréner TJ Nafta: „V bojovnom zápase na ťažkom teréne sme hneď v úvode nevyužili vyloženú šancu na gól. Potom prebrali iniciatívu domáci, keď vyhrávali väčšinu osobných súbojov a vytvárali si viaceré štandardné situácie. Po jednom z rohov lopta zasiahla ruku nášho hráča a z penalty sme inkasovali prvý gól a po našej individuálnej chybe o chvíľu aj druhý. V druhom polčase sme v priebehu štvrťhodiny vyrovnali na 2:2 a mali sme aj šancu na vedúci gól, no nevyužili sme ju. Šťastnejší boli domáci, ktorí pred koncom svoju šancu využili na víťazný gól. Trebaticiam gratulujem k trom bodom.“

 

Ďalšie zápasy: Marcelová – Imeľ 2:0, Lehota – Kolárovo 5:0, Jasl. Bohunice – Led. Rovne 2:1, Kozárovce – FC ViOn B 1:0, Hurbanovo – Pata 0:1, Gabčíkovo – Boleráz 3:4, Levice – FC Nitra 0:1.

Ďalší program: 24. kolo 6.5. o 16.30 h Boleráz – Gbely.

 


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

3D filamenty 2023