Starostu obce v okrese Malacky obvinili z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

foto TASR
  • Podľa informácií Aktuality.sk ide o zadržanie starostu obce Miroslava Paulena.

Okresná prokuratúra v Malackách začala konať v súvislosti s dianím v Borinke, skúma, či bolo všetko v súlade so zákonom v prípade stavby dvojdomov na začiatku obce, ktoré stavebník najprv začal stavať bez povolenia a získal ho až dodatočne. Domy sú už aj skolaudované.

Plocha draka Knihy.Zahori

Hovorca prokuratúry informoval, že vec je predmetom prieskumu v rámci netrestného úseku prokuratúry. Starosta Borinky vysvetlil, že stavebník dostal od štátneho stavebného dohľadu pokutu a ďalšiu pokutu od obce, ktorá bola riadna. Naznačil, že problém s prokuratúrou môže súvisieť s tým, že podpísal kolaudáciu aj bez stanoviska SPP distribúcia, ktorá so stavbou v tejto podobe nesúhlasila.

“Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dnes zadržal starostu jednej z obcí v okrese Malacky, ktorého obvinil z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa,” priblížila hovorkyňa pre TASR. Dodala, že aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie nie je možné poskytnúť.

Minister vnútra Roman Mikulec nechcel akciu NAKA v Borinke bližšie komentovať. “Nemám čo k tomu povedať, NAKA si robí svoju prácu, predpokladám, že sa realizujú procesné úkony tak ako vždy,” uviedol pre TASR po stredajšom rokovaní vlády.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota