Malacky v sobotu 20. mája opäť ožijú históriou, divadlom a tancom vďaka zábavou a humorom nabitému festivalu Divadelné ŠermoHranie, ktorý sa bude konať na nádvorí Pálffyho paláca.

foto SHŠ Corvus Arma

Bohatý program sa začne komediálnym rozprávkovým príbehom Divadla Havran „O troch princeznách a drakovi“, ktorý pobaví nielen deti ale i dospelých. Nebude chýbať i netradičná módna prehliadka historických odevov SHŠ Corvus Arma. Divákov rozhýbu tanečníci zo združenia Galthilion, ktorý si pripravili dva vstupy, ale i školu tancov, kde divákov naučia dvorné tance našich predkov. Vyvrcholením programu bude na prestrelky a súboje bohatá westernová paródia, ktorá nenechá jedno oko suché „Toto nie je Jim Bean“.

Plocha draka Knihy.Zahori

Ako sprievodné programy pre deti sú pripravené rytierske súťaže, ktoré ich pripravia na detskú bitku, ktorú si pripravilo združenie vojenskej histórie B-S 13 STOH. Zároveň nebude chýbať ukážka zbroje rytiera a policajta zásahovej jednotky, ktorí si porovnajú sily v boji a deti budú môcť vyskúšať odolnosť oboch ozbrojencov. Tak dúfame, že to „Hrdí Malatčania“ ustoja.

Celé nádvorie Pálffyho paláca v Malackách zaplnia remeselníci starých remesiel a vône historickej kuchyne. Okrem štandardného občerstvenia budú môcť návštevníci ochutnať jedlá, ktoré jedli stredovekí králi či bežná chudina. O to sa postarajú kuchári zo združenia Festum Kulinari.

Vstupenky na Divadelné ŠermoHranie zakúpite na tootoot.fm.

Záhorí.sk informovali organizátori podujatia Divadelné ŠermoHranie


.
Toto je čítané

V malackom kine odznejú piesne The Beatles

V rámci 59. ročníka Malackej hudobnej jari vystúpi v utorok 23. apríla…

BM: Ustekana sobota