Tretíkrát po sebe cestovali futbalisti Nafty Gbely na ihrisko súpera a túto sériu uzavreli bilanciou výhra – prehra – remíza.

Po výhre v Kolárove a prehre v Trebatíciach, získali bod na ihrisku silného Bolerázu, ktorý pred týždňom dokázal vyhrať na ihrisku druhého Gabčíkova.

ZsFZ 4. liga 24. kolo
Boleráz – Nafta Gbely 1:1 (1:1)
Góly: 10. M. Planeta – 7. N. Mihál.
Rozh. Gašparovič, Gendiar, Jakubis.

ŽK 3:4 (Brestovanský, Dzíbela, Planeta – Mihál, Mička, Mráz, Nemec).
ČK 0:1 (85. A. Ambra)
Gbely: P. Ravas – Caltík, Rosa, Rehák, Žáček, L. Ravas (46. Mráz), Mička, Kosorín, Smolinský, Pribyla (58. Nemec), Mihál, tréner Adam Ambra.

Boleráz – Kúty 1:1. Domáci Samuel Akbar (s loptou) v súboji s Michalom Pribylom. Vzadu Michal Rosa.

Bez potrestaného Ondreja Bohuna (ČK) a nedoliečeného Dominika Nemca na lavičke sa útočná sila Záhorákov značne oslabila, napriek tomu sa už v 7. min. ujali vedenia po góle Nora Mihála – 0:1. Z vedenia sa však netešili dlho, domáci okamžite kontrovali, keď v 10. min. P. Ravasa v bráne hostí prekonal Planeta – 1:1. V úvodnej polhodine boli hostia prekvapujúco aktívnejší a dokázali si vytvoriť ďalšie sľubné príležitosti. Dvakrát sa do nich dostal Pribyla, keď jednu jeho strelu zastavila tyč, strela Kosorina trafila nereagujúceho obrancu a po strele Reháka sa vyznamenal domáci brankár. Po prestávke domáci hráči v snahe rozhodnúť zvýšili dôraz, boli aktívnejší, no ich snaha sa prejavila iba do množstva štandardných situácií. Obrana hostí na čele s výborným Petrom Ravasom v bráne stála na pevných nohách a zmenu v skóre už nepripustila, ani keď tréner Ambra musel opustiť lavičku po ČK za protesty. Gbely si tak z Bolerázu odvážajú cenný bod.

Tulaj december 2023

Adam Ambra, tréner TJ Nafta: „Našim cieľom bolo hneď od začiatku napádať rozohrávku súpera, čo sa nám aj darilo. Boli sme aktívni v hre bez lopty a dokonca sme sa aj ujali vedenia. Domáci však okamžite zareagovali a vyrovnali. Škoda, že sme nepremenili ďalšie vypracované príležitosti. V druhom polčase boli aktívnejší domáci hráči, nedarilo sa nám podržať loptu a súper mal množstvo rohových kopov a dostávali sme sa pod tlak. Zápas sa skončil remízou 1:1.“

 

Ďalšie zápasy: Imeľ – Kozárovce 1:2, Kolárovo – Levice 1:0, Trebatice – Lehota 3:1, Led. Rovne – Gabčíkovo 1:1, Pata – Jasl. Bohunice 2:2, FC ViOn B – Hurbanovo 2:0, FC Nitra – Marcelová 2:1.

Po sezóne odpočet 3 bodov: Levice, Marcelová 

Ďalší program: 25. kolo 14.5. o 16.30 h Gbely – Led. Rovne.


.

BM: Kralici