Futbalisti MFK Skalica zvíťazili v sobotňajšom (6.5.) zápase 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa nad MFK Ružomberok 2:1. Domáci utrpeli druhú prehru za sebou, mali však už pred stretnutím istotu 7. priečky. Skalica sa posunula v tabuľke na 8. miesto.

foto mfkskalica.sk

V 8. minúte zaskočil domácich skalický stredopoliar Martin Mášik, ktorý ďalekonosným pokusom z 30 m k ľavej žrdi prekonal brankára Tomáša Frühwalda – 0:1. Domácim vyšiel vstup do druhého polčasu, po pár sekundách po zmene strán Samuel Šefčík strelou spoza šestnástky vyrovnal. Ružomberská radosť však netrvala dlho, vzápätí na druhej strane sa za obranu Liptákov dostal Jakub Kousal a z tutovky strelil druhý gól Skalice, ktorý sa nakoniec ukázal byť víťazný.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

8. kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy – skupina o udržanie sa:

MFK Ružomberok – MFK Skalica 1:2 (0:1)

Góly: 46. Šefčík – 8. Mášik, 48. Kousal
Rozhodovali: Kišš – Hancko, Jekkel
ŽK: Luterán, Selecký, Lavička, Maslo, Fabiš – Fábry, tréner (Majerník), Mášik, Rudzan Divákov: 802

Ružomberok: Frühwald – Mrva (65. Fabiš), J. Maslo, Malý, Selecký (85. Rakyta) – Zsigmund, Luterán (46. Domonkos) – Šefčík, Chrien, Tučný (46. Gerec) – Kelemen (77. Macejko)
Skalica: Šemrinec – Krčík, Blažek, Hurtado, Rudzan – Morong, Mášik (65. Vlasko), Hollý (69. Černek), Kousal (69. Yao) – Fábry (65. Podhorin), Haša (78. Švec)

Hlasy trénerov

Peter Struhár, tréner MFK Ružomberok: “Súper išiel do vedenia a my sme v podstate celý zápas len doháňali výsledok. Boli zmeny v zostave, či už z dôvodu nejakých zranení, alebo sme si chceli vyskúšať hráčov. Niektorých sme chceli vidieť priamo v akcii, aj smerom do budúcnosti. Bolo vidno, že až takú vysokú kvalitu v poslednej tretine ihriska sme nemali a nevedeli sme sa presadiť. Skalica hrala kompaktne. Zámer, ktorý bol na súpera pripravený, nám nevychádzal.”

Pavol Majerník, tréner MFK Skalica: “Chlapci mali dobrý vstup do zápasu, dali rýchly gól, lenže potom nám trochu viazla prechodová fáza. Bolo to spôsobené hlavne tým, že súper po strate lopty výborne presoval, čo nám robilo veľké problémy. Nezachytili sme úvod druhého polčasu, keď sme dostali gól. Prišla ale veľmi dobrá reakcia, dali sme druhý gól. Mužstvo si potom obetavým výkonom výsledok ustrážilo.”


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota