Ministerstvo vnútra chystá zberné miesto v areáli záchrannej brigády na Továrenskej ulici v Malackách. Informoval o tom primátor Malaciek Juraj Říha na sociálnej sieti Facebook.

Na fotografii z roku 2015 je stanové mestečko, ktoré rozložili v brigáde za vtedajšieho vedenia ministra Kaliňáka ako cvičenie.

“Som šokovaný, že bez nášho vedomia sa v areáli záchrannej brigády na Továrenskej ulici v Malackách pripravuje humanitárne centrum pre nelegálnych migrantov, ktorí nežiadajú o azyl a štát ich ani nevie vrátiť domov,” informuje primátor Malaciek.

Podľa zverejnených informácií mal minister Roman Mikulec podpísať pred svojím odchodom kontingenčný plán a na jeho pokyn mesto Malacky počas príprav nemalo byť informované o zámere.

Plocha draka Knihy.Zahori

“Veľmi striktne rozlišujem osoby, ktoré utekajú pred vojnou a na Slovensku požiadajú o azyl, lebo ich domovy boli bombardované. Som presvedčený, že takýmto matkám s deťmi musíme poskytnúť ochranu,” komentuje zámer ministertsva primátor Malaciek.

Zberné miesto v Malackách má byť bez obmedzenia pohybu a zabezpečenia zdravotnej starostlivosti.

V stanovom mestečku v Kútoch zabezpečovali zdravotnú starostlivosť dobrovoľníci pod vedením zosnulého prof. Krčméryho. (2.11. 2022), Ilustračné foto: Vladimír Benko (MV SR)

Primátor už informoval, že sa bude ďalej verejne pýtať, ako je možné, že o tak závažnej veci sa pred Malačanmi zamlčiavajú informácie.

“Po skúsenosti z Kútov mi je jasné, že nevedia, čo s nimi robiť a ministerstvo je bezradné. Takto sa to ale v žiadnom prípade nerobí. Obzvlášť, ak ma štát zabezpečené vlastné zariadenia,” dodáva primátor.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota