Dennodenne stretávame na cestách elektrické autá alebo plug in hybridy. Pokukujeme po nich jedným očkom, ale stále sme až tak nenašli odvahu sa na ne pozrieť zblízka. Kladieme si otázky, sú to vôbec autá a kam nás až dokážu odviezť? Nájdite spolu s nami odpovede už tento víkend. 19.-21. mája sa v nákupnom centre Bory Mall v Bratislave uskutoční Salón Elektromobilov.

foto MôjElektromobil

Podujatie si nesie svoju tradíciu najväčšej výstavy elektromobilov na Slovensku. Uvidíte desiatky elektro áut, hybridov, plug in hybridov, ale aj elektrických kolobežiek a motocyklov. Štvrtý ročník značí obrovský záujem o túto oblasť, príďte sa tak s rodinou pokochať krásnymi autami. Predstavíme niekoľko unikátov, diskusie vám pomôžu ešte viac objaviť tento svet a testovacie jazdy vás zase presvedčia o kúpe. Znie to veľmi odvážne, no trúfame si povedať, že to bude stáť za to. Nielen vy si odnesiete zážitky, dlho spomínať budú aj deti. Pripravili sme si super koncert a veľa zábavy.

foto Bory Mall

Môže byť vaše

Salón Elektromobilov nemôže byť ako inak bez noviniek. Počas troch dní uvidíte vystavené vozidlá značiek Audi, Citroën, DS, Opel, Škoda Auto, či Volkswagen. Peugeot predstaví absolútnu novinku Peugeot 408. Zastúpenie tu budú mať všetky zvučné mená automobilového priemyslu, ktoré majú čo povedať v segmente e-mobility. Svoje poslanie predstaví tiež kuriérska spoločnosť DPD, ktorá pokračuje v napĺňaní svojich cieľov v oblasti bezemisného doručovania. Nebudú chýbať zástupcovia nabíjačiek a fotovoltaiky.

foto Peugeot

Čo tak ich vyskúšať?

Bez testovacích jázd by to nebol ten správny Salón Elektromobilov. Športový variant najobľúbenejšieho elektromobilu Slovákov ŠKODA Enyaq Coupé RS iV si budete môcť otestovať priamo na ceste. Tento model je prvým plne elektrickým modelom značky Škoda. Aj ďalšie špičkové vozidlá ako PEUGEOT e-2008 a PEUGEOT e-RIFTER čakajú práve na vás. Plne elektrický model e- Rifter je automobil vhodný pre podnikanie aj pre voľný čas. Oproti klasickým osobným vozidlám má možnosť ťahať príves s hmotnosťou 750 kg. Ponúka sa v dvoch verziách Standart a Long, ktorý má až 7 sedadiel. Vyskúšajte si ho priamo na našom podujatí.

foto Škoda Auto

Diskusie a prekvapenie pre deti

Celý víkend bude patriť výstave áut, ktorú nájdete v interiéri, ale aj vonku. V sobotu sme si pre vás pripravilidiskusie. Vystúpia majitelia elektromobilov, ktorí sa podelia o svoje skúsenosti. Prezradia detaily o správnej starostlivosti o auto každého druhu. Budete sa môcť presvedčiť o výhodách elektrického pohonu. Odborníci ukážu, ako dokážu elektromobily nielen šetriť životné prostredie, ale tiež financie. Programom vás bude sprevádzať obľúbený moderátor Slávo Jurko. V sobotu o 11-tej hodine chystáme stretnutie majiteľov elektro áut a jazdu okolo nákupného centra.

V nedeľu urobíme radosť všetkým deťom. Chystáme koncert obľúbených detských piesní pod taktovkou Zahrajka, no príde tiež Miro Jilo. Nezabúdame takisto na rôzne súťaže a, samozrejme, darčeky.

Víkend 19.-21. máj si zapíšte do kalendára. Čakáme vás v nákupnom centre Bory Mall na podujatí Salón Elektromobilov. Výstava áut, testovacie jazdy, diskusie, program pre deti a súťaže. To všetko a ešte viac! Tešíme sa na vás.

Viac na borymall.sk

foto MôjElektromobil

.

BM: Festival Záhrad