Nemocnica do konca apríla vyšetrila už vyše 2 400 pacientov. Za sebou má úspešné onkogynekologické, ortopedické a neurochirurgické operácie.

Prvá chirurgická operácia onkochirurgického pacienta s využitím unikátnej robotickej technológie da Vinci Xi.
Prvá chirurgická operácia onkochirurgického pacienta s využitím unikátnej robotickej technológie da Vinci Xi.

V stredu 3. mája sa uskutočnila prvá chirurgická operácia onkochirurgického pacienta s využitím unikátnej robotickej technológie Da Vinci Xi. Od začiatku mája Nemocnica Bory: spustila operačné programy, do prevádzky uviedla prvé pacientske izby na lôžkovej časti a rozšírila činnosť oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Záujem pacientov o zdravotnú starostlivosť Nemocnice Bory neustále rastie. Len samotné call centrum vybaví vyše päťsto žiadostí o vyšetrenie denne.

Nová koncová Nemocnica Bory bude pacientom poskytovať základnú, všeobecnú chirurgiu, ale aj vysokošpecializovanú chirurgiu. Niektoré výkony budú dosahovať parametre národného referenčného pracoviska, pretože na Slovensku budú realizované jedine v Nemocnici Bory. Ide napríklad o program roboticky asistovanej operatívy na pankrease, pečeni, ale aj o špeciálne inovatívne metódy v chirurgii konečníka. Od mája budú tieto výkony poskytované v režime plánovanej zdravotnej starostlivosti pre poistencov zmluvných zdravotných poisťovní. Po spustení urgentného príjmu v septembri bude nemocnica v chirurgických odboroch zabezpečovať aj akútnu zdravotnú starostlivosť.

Po vyše mesiaci od oficiálneho otvorenia sa musia, žiaľ, pri plánovaní operačných zákrokov a hospitalizáciách zohľadňovať rozdiely medzi poistencami jednotlivých zdravotných poisťovní. Aktuálny rozsah zdravotnej starostlivosti môže nemocnica poskytovať v režime verejného zdravotného poistenia iba pacientom zo súkromných poisťovní. Zmluva so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou naďalej napriek rokovaniam pokrýva iba ambulantné a rádiodiagnostické výkony.


.