Nemocnica do konca apríla vyšetrila už vyše 2 400 pacientov. Za sebou má úspešné onkogynekologické, ortopedické a neurochirurgické operácie.

Prvá chirurgická operácia onkochirurgického pacienta s využitím unikátnej robotickej technológie da Vinci Xi.
Prvá chirurgická operácia onkochirurgického pacienta s využitím unikátnej robotickej technológie da Vinci Xi.

V stredu 3. mája sa uskutočnila prvá chirurgická operácia onkochirurgického pacienta s využitím unikátnej robotickej technológie Da Vinci Xi. Od začiatku mája Nemocnica Bory: spustila operačné programy, do prevádzky uviedla prvé pacientske izby na lôžkovej časti a rozšírila činnosť oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Záujem pacientov o zdravotnú starostlivosť Nemocnice Bory neustále rastie. Len samotné call centrum vybaví vyše päťsto žiadostí o vyšetrenie denne.

Macek Knihy.Zahori

Nová koncová Nemocnica Bory bude pacientom poskytovať základnú, všeobecnú chirurgiu, ale aj vysokošpecializovanú chirurgiu. Niektoré výkony budú dosahovať parametre národného referenčného pracoviska, pretože na Slovensku budú realizované jedine v Nemocnici Bory. Ide napríklad o program roboticky asistovanej operatívy na pankrease, pečeni, ale aj o špeciálne inovatívne metódy v chirurgii konečníka. Od mája budú tieto výkony poskytované v režime plánovanej zdravotnej starostlivosti pre poistencov zmluvných zdravotných poisťovní. Po spustení urgentného príjmu v septembri bude nemocnica v chirurgických odboroch zabezpečovať aj akútnu zdravotnú starostlivosť.

Po vyše mesiaci od oficiálneho otvorenia sa musia, žiaľ, pri plánovaní operačných zákrokov a hospitalizáciách zohľadňovať rozdiely medzi poistencami jednotlivých zdravotných poisťovní. Aktuálny rozsah zdravotnej starostlivosti môže nemocnica poskytovať v režime verejného zdravotného poistenia iba pacientom zo súkromných poisťovní. Zmluva so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou naďalej napriek rokovaniam pokrýva iba ambulantné a rádiodiagnostické výkony.


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota