Aktualizované 19:50 → Na úrovni odpočívadla Závod na diaľnici D2 v smere do Českej republiky došlo k dopravnej nehode autobusu s cestujúcimi z Maďarska a rumunského nákladného vozidla. Záchranári ošetrili 60 účastníkov nehody. Jedna osoba zraneniam podľahla.

  • Počet zranených osôb stúpol na 59 a jednu obeť.
  • Cestujúci v autobuse boli z Maďarska a cestovali do Prahy na rekreáciu.
  • Na mieste zasahovalo 30 hasičov, 12 pozemných záchraniek a 3 vrtuľníky.

19:50 →  Diaľnica D2 v smere na Brodské je po nehode kamióna a autobusu prejazdná bez obmedzení. informovala o tom TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

16:25 → “V skalickej nemocnici boli hospitalizované štyri pacientky vo veku 70 – 78 rokov so stredne ťažkými a ťažkými zraneniami. Sú v starostlivosti lekárov OAIM a JIS, ide prevažne o viac početné zlomeniny, pomliaždeniny, otras mozgu,” informovala hovorkyňa AGEL SK Martina Pavliková.

Lekári hospitalizovaným účastníčkam nehody poskytujú komplexnú zdravotnú starostlivosť, jedna pacientka musela byť okamžite operovaná.

15:55 →  Prišlo k odsunu posledných zranených z miesta nehody. Zasahovalo 12 pozemných záchraniek a 3 vrtuľníky.

Záchranári ošetrili 60 účastníkov nehody. Jedna osoba zraneniam podľahla, 13 cestujúcich bolo ťažko zranených, oznámila hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. Prevažnú časť zranených osôb previezli do nemocníc v Bratislave. Šiestich ošetrili v Skalici, prevažne chirurgické poranenia, a štyri ženy ošetrili v Malackách.

Podľa informácií išlo prevažne o cestujúcich vo vyšom veku, ktorí cestovali z mesta Miškovec do Prahy na rekreáciu.

Informácie zazneli na tlačovej konferencii vymenovaného ministra zdravotníctva Michala Palkoviča.

14:10 → Dychové skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme vodičov boli s negatívnym výsledkom,” informovala policajná hovorkyňa Jana Šimunková. V dôsledku vykonávania potrebných úkonov je uvedený úsek diaľnice dlhodobo uzavretý. Odklon cestnej premávky vykonávajú dopravní policajti v smere na Malacky po ceste č. I/2.

Foto: HaZZ

13:40 → Vážna dopravná nehoda, ktorá sa dnes stala na diaľnici D2 v smere do Kútov si vyžiadala jednu obeť a 55 osôb utrpelo zranenia rôzneho rozsahu.

Štyria pacienti sú zranení ťažko. Starajú sa o nich v troch univerzitných nemocniciach. Zdravotníci ale predpokladajú, že situácia sa bude ešte meniť.

Na mieste udalosti zasahuje viac ako 30 hasičov z Malaciek a z Bratislavy, ktorí momentálne v spolupráci s odťahovou službou sprejazdňujú komunikáciu.

Foto: HaZZ

Osoby s ľahšími zraneniami sa nachádzajú v evakuačnom autobuse HaZZ a v stane zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách. Na mieste udalosti sa nachádza aj prezidenta HaZZ. Psychológovia HaZZ poskytujú na mieste udalosti krízovú intervenciu. 

Pálfyovci Knihy.Zahori

K udalosti sa vyjadril aj v pondelok vymenovaný minister zdravotníctva Michal Palkovič. “Bol som ubezpečený zo strany Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS), ako aj nemocníc, že všetkým zraneným je poskytovaná okamžitá a kvalitná zdravotná starostlivosť. Urobíme všetko pre záchranu ich životov a zdravia. Je mi veľmi ľúto aj jedného vyhasnutého života, pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť,” vyjadril sa Palkovič pre TASR.

Foto: Ait Transport Europe

12:45 → Na mieste zasahujú 3 záchranárske vrtuľníky.Bratislavská posádka sa po odovzdaní pacienta v nemocnici vracia späť k nehode pre ďalšieho pacienta,” informuje Air Transport Europe.

Univerzitná nemocnica Bratislava už v súvislosti s nehodou potvrdila aktivovanie traumatologického plánu.

Na mieste udalosti momentálne zasahuje 28 príslušníkov HaZZ z Malaciek a z Bratislavy, ktorí poskytujú zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a vyslobodzujú zakliesnené osoby z havarovaného autobusu.

 

Foto: Polícia SR

11:45 → Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave aktuálne vykonávajú odklon cestnej premávky v smere na Malacky po ceste č. I/2 (stará cesta).

  • V súvislosti so vzniknutou situáciou bude dlhodobo uzavretý uvedený úsek diaľnice D2 v smere do ČR.

“Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia,” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Jana Šimunková.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota