Počas prvého júnového víkendu (3. a 4.6.) sa opäť uskutočnia preteky v Kopčanoch.

Aj tentoraz budú preteky súčasťou Medzinárodných majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod Českomoravskou asociáciou motocyklového športu, a to v triedach Klasikov a takisto 125 SP, 125 GP, 250 Open, Moto3, 400 Supersport, Supermono, Twin, do 600 a nad 600 cm³.

Celkom prvé preteky sa v tejto záhoráckej obci uskutočnili ešte v roku 1967 a s dvomi prestávkami sa tam jazdilo do roku 1994. Nasledovala 16-ročná prestávka, ktorú našťastie ukončil Milan Hanzalík starší s partiou ľudí združenou v Moto Classic Racing Clube Kopčany.

Sám bývalý pretekár medzitým vychoval svojich nasledovníkov, synov Milana a Davida, ktorí patria do úzkej špičky česko-slovenských prírodných okruhov a tento rok už práve oni prevezmú od otca aj organizátorskú taktovku.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Usporiadatelia opäť očakávajú česko-slovenský výkvet roadracingových pretekárov, pričom prihlásení jazdci každým dňom pribúdajú. Práve aj pre tých, ktorí sa ešte neprihlásili, alebo chcú nájsť najdôležitejšie informácie k podujatiu, zverejňujeme nasledujúce informácie.

Kompletné informácie pre pretekárov aj divákov nájdete na stránke organizátorov www.kopcany.com.

Richard Karnok, Roadracing.sk


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota