Vzácne vyrovnanú semifinálovu sériu o postup do finále play off o hokejbalového majstra Slovenska rozhodlo až predĺženie v poslednom piatom zápase série. Štastena nakoniec pobozkala skalický Hokejmarket.

foto FB Mesto Skalica

Okrem prvého zápasu, ktorý vyhrala Skalica jasne 4:1, bol v ďalších štyroch rozdiel len jednogólovy (7:6, 3:2 a 3:2), pričom Skalica sa pri ďalších dvoch domácich výhrach zakaždým musela strachovať o výsledok v predĺžení. Akoby trest za to, že v druhom zápase premrhala vedenie 4:0…

Hokejmarket Skalica – Nitrianski Rytieri 5:4 pp
(1:2, 2:1, 1:1 – 1:0)

Góly: Fraňo, Štefek, Sobol, Holaza, Válek – Olejník a Poliaček po 2
Vylúčení: 7:6, Presilovky: 2:3, Oslabenia: 0:0
Rozhodovali: Královič, Hozák

Hokejmarket Skalica: Dékany – Salajka, Miklík, Sobol, R. Zelenka, Horváth, Štepanovský, Rábek – Válek, Štefek, Fraňo – Rampáček, Patrik Janáč, Kaluža, – Likačovič, Peter Janáč, Halaza – Drgon, Krýdl, Pobuda

Piaty zápas už zvyčajne favorita nemá. Skalica začala odvážnejšie a už v 3. minúte sa ujala vedenia, akciu Horvátha s Valkom zakončil Fraňo: 1:0. Lenže v 5. minúte v priebehu 20 sekúnd boli vylúčení Horváth i Rampáček a presilovku o dvoch hráčov využil Olejník: 1:1. Ten istý hráč dokona v 13. minúte oslal Nitru do vedenia a opäť v presilovke, keď na lavici hanby vysedával Peter Janáč: 1:2.

Záhorácke rádio 2024 01

V 2. tretine Záhoráci pridali plyn. V 23. minúte po prihrávke Válka vyrovnal Jakub Štefek a už o minútu v presilovke po akcii Zelenku s Válkom skóroval Sobol: 3:2. Vedenie si však domáci neudržali. Mužom zápasu zo strany Nitry bol František Poliaček s dvomi asistenciami a dvomi gólmi. Svoj druhý gól na 4:4 vsietil 19 sekúnd pred koncom v presilovke pri vylúčení Horvátha a poslal zápas do predĺženia.

Postupový sen Skalice tak dostal vážnu trhlinu. Našťastie, v predĺžení aj Záhoráci našli svojho štvorbodového hráča. Chvíľu po začatí predĺženia fauloval hosťujúci Štefanka a v presilovke skóroval Rišo Válek, ktorý svojim trom asistenciám pridal aj zlatý postupový gól.

foto FB Mesto Skalica

Michal Halaza, útočník Hokejmarket Skalica: “Séria s Nitrou priniesla všetko, čo mala mať. Zápasy boli veľmi vyrovnané a fanúšikovia si museli prísť na svoje. Klobúk dolu pred Nitrou, ktorá má mladé, ale takticky veľmi vyspelé mužstvo. Hrala výborný hokejbal, dokázala dobre reagovať na rôzne herné situácie a zvrátiť viaceré zápasy na svoju stranu. Som však rád, že práve ten posledný sa podarilo v predĺžení zvrátiť nám a my sa už veľmi tešíme na finále.”

Zápas v Skalici rozhodol aj o bronzových medailách za sezónu 2022/23. V prípade postupu Nitry by ich brali Skaličania, takto ich dostanú hráči LG Bratislava. Finálová séria Skalice s Považskou Bystricou sa začína už počas najbližšieho víkendu, prvé dva zápasy odohrajú súperi 20. a 21. mája v Skalici, na ihrisku víťaza základnej časti extraligy.


.

BM: Ustekana sobota