Študentský parlament mesta Senica vyhlásil literárnu súťaž ČO POTOM, keď zmiznú hranice. Jedná sa už o 4. ročník tejto súťaže. Hlavnou tému sú hranice, či už fyzické alebo duševné. Špeciálnym hosťom bude spisovateľ a reportér Dušan Mikušovič.

Za poslednú dobu sa vo svete dejú rôzne hrôzostrašné činy. Vojna na východe nám ukazuje aj to, aký by sme mali byť vďační za našu vybudovanú slobodu v novembri 1989 alebo za ťažko vydreté hranice v 20. storočí na slovenskej pôde.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Hranice si vymedzujú určité práva aj v našej spoločnosti. Neznamená to hneď niečo veľmi zlé. Dokážu nás udržať v bezpečnom priestore, či už v našej hlave alebo vo vzťahoch naokolo. Môžeme tu byť pre každého, ale čo ak tu nebudeme sami pre seba? Čo ak si nevybudujeme hranice? Ako by sa svet uberal, keby sme sa nesprávali ako ľudia? Je dôležité mať v ústave zákony?

Čo by sa zmenilo, keby neexistoval schengenský priestor v Európskej únii? Bolo by to pre nás hrozbou? Sme vôbec práve teraz v bezpečí?

Ak rád píšeš či tvoríš básne, zapoj sa a pošli svoju prácu. Súťaže sa môžu zúčastniť deviataci a všetci študenti stredných škôl.

Propozície a viac info: www.parlamentsenica.sk/copotom


.
Toto je čítané

Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 km/h

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu. Za prekročenie…

BM: Ustekana sobota