Obec Lozorno, obklopená krásnym prostredím Malých Karpát a oživená nádhernou priehradou, hostí tento rok jedinečné podujatie – Bežecký pretek v Cross Lozorno.

Cieľom tejto športovej udalosti je zapojiť obyvateľov Lozorna a susediacich dedín do aktívneho športovania v prírode. Oblasť okolo priehrady, s bohatým lesným porastom a malebnými výhľadmi, poskytuje ideálne podmienky pre bežecké preteky. Preto sa organizátori rozhodli uskutočniť preteky práve v okolí priehrady a v jej priľahlých lesoch.

Plocha draka Knihy.Zahori

Svojim účastníkom pretekov ponúkame jedinečnú skúsenosť. Počas behu okolo priehrady budú mať príležitosť obdivovať krásy prírody a vychutnávať si výnimočnú atmosféru. Štart aj cieľ pretekov sa nachádzajú v Abelande – gazdovskej dedinke, ktorá svojou malebnosťou pridáva dojmu z tohto podujatia ešte viac autenticity.

Každý účastník, po dobehnutí do cieľa, bude ocenený pamätnou medailou. Organizátori sa rozhodli pre unikátne a ručne vyrobené medaily, ktoré sú v súlade s ekologickými princípmi. Materiály, použité na výrobu medailí, boli získané tak, aby sa minimalizovalo zaťaženie životného prostredia.

Okrem medailí budú mať jednotlivé preteky aj vlastné trofeje. Navrhované sú v spolupráci s chránenou dielňou Dom Svitania v Jakubove. Trofeje budú charakterizovať jednotlivé preteky: Skala, Červený Domček a Priehrada. S ich pomocou budú víťazi mať možnosť sa pýšiť a spomínať na svoj úspech v rámci konkrétneho behu.

Pre deti je pripravený špeciálny balíček, ktorý im prinesie nielen radosť z účasti, ale aj dodatočné prekvapenie.

Hlavným cieľom tohto bežeckého preteku je nielen samotný beh, ale aj strávenie času s najbližšími v prírodnom prostredí.

Viac informácií a prihlášky sú na webe Cross Lozorno.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota