V Skalici sa počas uplynulého víkendu začala finálová bitka o titul hokejbalového majstra Slovenska. V zostave Hokejmarketu sa objavil po prvýkrát v tejto sezóne aj štvornásobný majster sveta Jaroslav Martinusík, ktorý v závere minulej sezóny dostal ročný trest a iba deň pred finálovou sériou mu bol zmenený na podmienečný.

foto Hokejmarket Skalica

Hokejmarket Skalica – PROTEF Považská Bystrica 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Góly: 12. Sobol (Fraňo, Válek) – 6. Bednár (Piják), 41. Straka (Korbáš), 45. Rufati
Rozhodovali: Kralovič – Hozák
Vylúčení: 4:4 na 2 min., navyše Slanička 10 min. za vrazenie na mantinel
Presilovky: 1:1
Oslabenia: 0:1

Skóre sa prvýkrát menilo v 6. minúte, bohužiaľ v neprospech domácich: pri vylúčení Holazu skóroval Bednár: 0:1. Presilovku hrali aj domáci, no neúspešne. Až v 12. minúte v ďalšej presilovke Fraňo s Válkom pripravili pozíciu pre Milana Sobola, a ten trafil presne: 1:1. V 2. tretine mali góly na svojich hokejkách Martinusík s Rampáčkom, neskôr Válek a Patrik Janáč. V úvode 3. tretiny mohol skórovať Martinusík, a potom v oslabení aj Štefek s Fraňom. Rozhodla záverečná päťminútovka. V 41. minúte poslal hostí do vedenia Straka, potom mohol vyrovnať Janáč, no vo veľkej šanci neuspel. V závere hrali domáci presilovku aj power play, Rufati však 24 sekúnd pred sirénou skóroval do prázdnej brány…

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Hokejmarket Skalica – PROTEF Považská Bystrica 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 11. Martinusík (Rampáček, Lukačovič), 18. Sobol (Pa. Janáč), 41. Válek (Pa. Janáč) – 13. Straka (Korbáš)
Rozhodovali: Bogáň – Krist
Vylúčení: 9:11 na 2 min., navyše Holaza 5+DKZ za pichnutie
Presilovky: 2:1
Oslabenia: 0:0

Skaličania začali aktívnejšie, prvú šancu nevyužil Rampáček. V 11. minúte sa už tešili, keď Rampáček vyzval k zakončeniu Martinusíka: 1:0. Potom však išiel na trestnú lavicu Kaluža a presilovku hostí zúročil Straka. V 2. tretine boli aktívnejší hostia, ale Kučeru neprekonali. Naopak, pri vylúčení Bednára dostal Skalicu do vedenia Milan Sobol: 2:1. Kučerovi potom pomohla žrďka, za domácich spálil šancu Salajka, no v 41. minúte poistil výhru Hokejmarketu Válek: 3:1.

Finálová séria bude pokračovať počas najbližšieho víkendu dvomi zápasmi na Považí.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota