Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier vedenie Fakultnej nemocnice AGEL Skalica usporiadalo odborný seminár spojený s oceňovaním Skalická sestra roka 2023. V historickej budove Domu kultúry v Skalici sa tento rok zišlo viac ako 200 sestier, pôrodných asistentiek, fyzioterapeutov, medicínsko-technických pracovníkov, záchranárov, ale aj lekárov.

Účastníčky, ale aj účastníci si v priebehu dňa mohli vypočuť až 18 odborných prednášok a vymeniť si svoje skúsenosti a vedomosti v medicínskych témach. Ako každý rok, aj tohtoročná konferencia bola venovaná aktuálnym trendom v zdravotníctve a zdravotnej starostlivosti. Kreditovaný odborný seminár má za cieľ vytvoriť pracovníkom podmienky pre sústavné odborné vzdelávanie v regióne Záhoria. Za 11 rokov si vybudovalo kvalitnú odbornú úroveň a vďaka tomu sem dnes už prichádzajú za vzdelaním nielen zo Záhoria, ale aj z Trenčína, Bratislavy, Považskej Bystrice, Trnavy, Žiaru nad Hronom a Čiech.

Novinkou tohto ročníka bolo aj oceňovanie. O víťazke sa rozhodlo hlasovaním zamestnancov v ankete. „Ocenenie Skalická sestra roka 2023 získala naša kolegyňa Ruženka Škodová, ktorá v našej nemocnici pracuje úctyhodných 42 rokov,“ približuje novinku Mgr. Katarína Filipková, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Skalica. Pani Škodová začínala ako zdravotná sestra v jasliach, potom prešla na reumatologickú ambulanciu a posledné štyri roky pôsobí ako sestra na dialýze. „Toto ocenenie pre mňa znamená veľmi veľa a veľmi ma to dojalo. Pre mňa je pacient všetko, nielen zdroj práce, ale predovšetkým človek. Človek, ktorý sa bojí, potrebuje sa trošku odreagovať a prísť na iné myšlienky. A to je, dovolím si o sebe povedať, moja silná stránka,“ hovorí o svoje práci Ružena Škodová a dodáva: „Správna sestra by podľa mňa mala byť empatická a chápavá. Mala by sa vedieť vžiť do situácie pacienta a mohla mu tak poskytnúť ešte lepšiu pomoc.“

Pálfyovci Knihy.Zahori

„Toto podujatie je už tradíciou, kde sa môžeme stretnúť a vymeniť si navzájom odborné informácie. Je to však príležitosť, kde si môžeme uctiť prácu kolegov a poďakovať im za ich obetavosť, starostlivosť a odhodlanie liečiť našich pacientov,“ hovorí námestníčka Katarína Filipková. „Zároveň je to pre nás jedna z mála príležitostí stretnúť sa v takomto počte a porozprávať sa aj o súkromí a budovať tak priateľské vzťahy nielen v našej nemocnici. Preto mi dovoľte poďakovať všetkým prítomným, aktívnym účastníkom za prednášky, vedeniu nemocnice, sponzorom aj zástupcom samospráv,“ dodala Filipková.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.

BM: Festival Záhrad