V sobotu (27.5.) sa v Starom lome v Perneku stretnú milovníci prírody a turistiky, aby otvorili jarnú turistickú sezónu. Organizátori z Pernecké ONÉ pripravili pri tejto príležitosti pestrý program.

ilustračné foto EnvatoElements

Deň začne komentovaným prechodom po časti náučného chodníka okolím Perneka. Trasa má približne 7 km a účastníci na ňu vyrazia o 8:30 hodine. Na absolventov prechodu čaká odznak a pre deti je pripravená sladká odmena.

Plocha draka Knihy.Zahori

O 11:00 hodine sa uskutoční oficiálne otvorenie stretnutia a prezentácia občianskych združení a ďalších organizácií. Podujatia sa zúčastnia zaujímaví hostia: Matúš Sládok z Krajského pamiatkového ústavu v Trnave prednese prednášku o archeológii, Malokarpatský banícky spolok pripravil pre deti zaujímavú aktivitu – ryžovanie zlata, spolok Permon Marianka predvedie spracovanie bridlice a Pernecké ONÉ organizuje hľadanie zlatých nugetov.

Vstup na podujatie je voľný. Organizátori sa tiež postarali o to, aby nikto neostal hladný ani smädný – na mieste bude k pripravené občerstvenie v podobe čapovaného piva, nealkoholických nápojov, cigánskych pečienok, langošov a gulášu.

Organizátor pozývajú všetkých stráviť deň plný zážitkov v prírode.


.

BM: Ustekana sobota