Basketbalová extraliga na Slovensku sa dočkala vyvrcholenia a víťazom sa stalo mužstvo Levíc. Významnú úlohu v tomto triumfe zohral Boris Bojanovský, odchovanec basketbalového oddielu Strojár Malaciek.

Po napínavom siedmom zápase série, ktorý sa odohral v pondelok v beznádejne vypredanej hale v Leviciach pred skoro tromi tisícmi divákov, sa Levice stretli s hráčmi Komárna.

Macek Knihy.Zahori

Bojanovský, ktorý za Levicami stojí už piatu sezónu, sa stal oporou a za svoje úsilie získal v drese domácich už svoj tretí titul Majstra Slovenska. Boris sa basketbalu začal venovať už ako osemročný chlapec vo farbách Strojáru Malacky. Keď mal 16 rokov, odišiel do španielskeho GBA a následne na Floridskú univerzitu FSU, kde strávil štyri roky.

Borisov talent nezostal nepovšimnutý, ako mládežník sa zúčastnil na troch Majstrovstvách Európy a stal sa aj reprezentantom Slovenska. Minulý rok bol dokonca zvolený za MVP finálovej série.

V Leviciach si Boris nielen našiel svoje miesto na basketbalovej scéne, ale tiež tu založil rodinu. Boris Bojanovsky je dôkazom toho, že výchozí klub a silná odhodlanosť môžu viesť k veľkým úspechom na basketbalových palubovkách.


.

BM: Ustekana sobota