Vyrovnaný a dramatický priebeh mala finálová bitka o hokejbalového majstra Slovenska – po štyroch odohraných dueloch bol medzi Skalicou a Považskou Bystricou nerozhodný stav 2:2, a tak sa muselo o titule a zlatých medailách rozhodnúť v piatom zápase v Skalici.

foto FB Hokejmarket Skalica

Skaličania ako víťazi základnej časti boli miernym favoritom aj v tomto zápase, no zároveň si uvedomovali silu súpera z Považia, ktorý prvý duel finálovej série dokázal v Skalici vyhrať.

Piaty zápas mal okrem toho aj inú slávnostnú príchuť – už pred ním totiž domáci kapitán Milan Rampáček oznámil, že to bude určite posledný zápas jeho dlhej aktívnej kariéry.

foto FB Hokejmarket Skalica

Dvojnásobny najlepší hokejbalista Slovenska, trojnásobný majster sveta s reprezentáciou Slovenska a dvojnásobny majster SR s Hokejmarketom si však svoju rozlúčku určite predstavoval trochu inak. Majstrovské oslavy jemu, ale aj ostatnym skalickým hráčom, prekazil zdatný súper z Považia, ktorému však treba k zisku titulu športovo zablahoželať.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Hokejmarket Skalica – PROTEF Považská Bystrica 0:1pp

Gól: Straka (Hryzák, Korbáš)
Rozhodovali: Kralovič – Sála
Vylúčení: 3:4
Presilovky a oslabenia: 0:0

foto FB Hokejmarket Skalica

Skaličania začali náporom a vypracovali si aj sľubné príležitosti, no Bulisa v bráne hostí sa im nepodarilo prekonať. Pri vylúčení Horvátha mali šance aj hostia, ale aj Kučera bol mužom na správnom mieste. Druhá presilovka hostí bola rozdelená do dvoch tretín a domáci ju tak bez problémov ustáli. Rovnako v početnej výhode pochodili aj domáci hráči. Obidve mužstvá si boli vedomé, že sa hrá o všetko, a tak predovšetkým pozorne bránili. Podobný priebeh mala aj tretia tretina, o niečo viac príležitostí mali Považania, no zápas sa v riadnom hracom čase skončil bezgólovou futbalovou remízou a na rad prišlo predĺženie. V ňom však zrejme nikto nečakal až taký rýchly koniec – ubehlo iba 47 sekúnd a na strane Považskej Bystrice vytryskol gejzír radosti po góle Straku, ktorý rozhodol o majstrovskom titule svojho tímu…


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota