Generálny manažér zámorského hokejového tímu Arizona Coyotes, Bill Armstrong, v pondelok oznámil podpis ročnej vstupnej zmluvy so slovenským obrancom Patrikom Kochom.

foto Patrik Koch

Kontrakt má hodnotu 950 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 82 500 amerických dolárov v nižšej lige. Zahŕňa aj bonus za podpis v hodnote 95 000 amerických dolárov.

Dvadsaťšesťročný rodák z Malaciek posledné tri roky pôsobil v českom extraligovom klube HC Vítkovice. V uplynulej sezóne si pripísal 12 bodov (3+9) počas 46 zápasov základnej časti a štyri body (2+2) v 13 stretnutiach v play-off.

Záhorácke rádio 2024 01

Koch nedávno reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta, kde sa mu podarilo streliť jeden gól a pridať tri asistencie v siedmich zápasoch.

„Sme veľmi potešení, že sa Patrik pripája k našej organizácii. Je to súťaživý, defenzívny obranca s dobrou schopnosťou rozohrávať puk, ktorý bol v mnohých rokoch dôležitou súčasťou obrany slovenskej reprezentácie. Tešíme sa na to, ako ho uvidíme v tréningovom kempe,“ hovorí Armstrong.

V Arizona Coyotes od minulej sezóny hrá aj slovenský útočník Miloš Kelemen, ktorý sa do NHL dostal rovnako z českej extraligy.


.

BM: Festival Záhrad