Toaletný stolík so zrkadlom predstavuje vysnený kútik pre mnohé ženy, ktoré túžia po vlastnom priestore na líčenie, česanie a kozmetickú starostlivosť. V minulosti bol dámsky toaletný stolík bežnou súčasťou spální zámožnejších ľudí. Hoci táto móda na čas pominula, v súčasnosti sa opäť teší veľkej obľube a medzi ženami vzbudzuje značný záujem. V tomto texte sa budeme venovať otázke, ako si vybrať ten najvhodnejší toaletný stolík do spálne.

foto Deeply.cz

Dizajnové toaletné stolíky, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť

Toaletné stolíky sa v poslednej dobe opäť teší veľkej obľube a súčasný trh ponúka množstvo dizajnových variantov, prispôsobených rôznym štýlom našich domovov. Okrem moderných kúskov sú veľmi populárne aj stolíky, ktoré udržujú tradičný vzhľad pôvodných modelov. Preto je možné často naraziť na krásne vyrezávané stolíky z obdobia baroka, stolíky s oválnymi zrkadlami a mnoho iných klasických modelov z rôznych historických období.

Toaletný stolík je jednoducho praktický nábytok, v ktorom žena nájde všetko potrebné pre líčenie a úpravu vlasov. Medzi tradičnými a štylizovanými modelmi možno nájsť aj modernistické vzory, ideálne pre súčasné interiéry. Jasným príkladom je škandinávsky toaletný stolík vyrobený z borovicového dreva, ktorý predstavuje moderný štýl s dôrazom na ekologickosť a návrat k prírode.

Zrkadlo je samozrejmou súčasťou takmer všetkých modelov a nemenej dôležitým prvkom je aj stolička k toaletnému stolíku. Tú možno zaobstarať buď samostatne alebo ako súčasť sady. Ak hľadáte zaujímavé modely, navštívte stránku Stoličky24.sk, ktorá ponúka široký výber stoličiek k toaletným stolíkom. Ideálna stolička by mala byť kombináciou štýlu a pohodlia, aby vyhovovala väčšine žien.

Moderný kútik toaletného stolíka v škandinávskom štýle, foto Deeply.cz

Ako si vybrať ten správny toaletný stôl do spálne

Spálňa je nielen miestom na odpočinok, ale aj priestorom, kde žena nájde čas pre seba a svoju krásu. Toaletný stolík je preto ideálnym doplnkom tejto miestnosti. Dôležité je prispôsobiť tento kus nábytku štýlu interiéru spálne. V poslednej dobe sa veľkou obľubou teší glamour štýl, ktorý si vyberá mnoho žien práve pre svoje budúce spálne. Pri zariaďovaní v tomto štýle je však potrebné dávať pozor na zladenie farieb a vzorov s celkovou atmosférou miestnosti.

Ak preferujete minimalizmus, skvelou voľbou pre vás bude škandinávsky toaletný stolík. Tento štýl sa vyznačuje jednoduchými líniami a strohosťou, čím dokonale zapadne do moderného interiéru. Pri výbere toaletného stolíka by ste mali brať do úvahy nielen vkus danej dámy, ale aj dizajn konkrétneho interiéru.

Funkčnosť tohto kusu nábytku je tiež veľmi dôležitá. Každá dáma ocení dostatok úložného priestoru na svoju kozmetiku a ďalšie doplnky. Pri rozhodovaní sa pre konkrétny model toaletného stolíka by ste mali zohľadniť všetky tieto aspekty, aby ste si vybrali tú najlepšiu variantu pre vašu spálňu.

Ako zvoliť ideálne zrkadlo?

Pri výbere toaletného stolíka sa často rozhodujeme medzi variantou so zrkadlom a bez neho. Ak sa rozhodneme pre stolík bez zrkadla, môžeme uvažovať o jeho rôznych možnostiach využitia. V takomto prípade môže toaletný stolík fungovať aj ako bežný písací stôl, čo je obľúbenou voľbou prakticky zmýšľajúcich dám. Absenciu zrkadla je možné nahradiť tradičným toaletným zrkadlom, ktoré spolu s ďalšími kozmetickými doplnkami možno uložiť do šuplíka.

Na druhej strane, toaletný stolík so zrkadlom uprednostňujú ženy, pre ktoré je líčenie súčasťou ich každodennej rutiny. V tomto prípade je vhodná voľba glamour štýlu. Minimalistické toaletné stolíky naopak často nemajú integrované zrkadlo.

Je dôležité, aby zrkadlo ladilo nielen so samotným stolíkom, ale aj s ostatnými prvkami jeho vybavenia. Ak ide o toaletný stolík zo 19. storočia, ideálnym riešením bude elipsovitý tvar zrkadla s bohatou ornamentikou. Charakteristické pre túto dobu sú tiež trojdielne zrkadlá, ktoré umožňujú pohľad zo všetkých uhlov. Pre moderné stolíky ponúkame široký výber zrkadiel, ktoré možno prispôsobiť konkrétnemu štýlu.

Elegantná stolička k toaletnému stolíku v broskyňovej farbe, foto Deeply.cz

Ako si vybrať správnu stoličku alebo taburet k toaletnému stolu?

Pri výbere sedenia ku kozmetickému stolíku je dôležité nielen zohľadniť jeho dizajn, ale aj pohodlie, keďže na ňom často trávime značné množstvo času. Naša ponuka zahŕňa široký výber rôznych typov a štýlov sedadiel.

Taburet môže byť ideálnou voľbou pre ženy, ktoré hľadajú praktickosť a úsporu priestoru. Tento druh sedadla sa ľahko zasunie pod stôl, aby nezavadzal, a pritom poskytuje pohodlné tvarované sedenie s mäkkým čalúnením. Taburety sú dostupné v rôznych dizajnoch – od minimalistických cez klasické až po obľúbený glamour štýl.

Stolička ku toaletnému stolíku je skvelou voľbou pre ženy, ktoré uprednostňujú pohodlie pri líčení alebo iných činnostiach strávených pri tomto kuse nábytku. Takáto pohodlná stolička určite uspokojí očakávania každej ženy, či už ide o dlhší čas strávený pri kozmetickom stolíku alebo praktickosť a funkčnosť v prípade, že sa toaletný stolík stane aj pracovným miestom.

https://www.stolicky24.sk


.

BM Salon EV