Záhrada múzea v Kútoch sa v sobotu 27. mája stala dejiskom osláv 10. výročia založenia mužského speváckeho zboru Kúcané. Vítaný bol každý milovník ľudovej hudby a spevu.

foto Rafaela.sk

Zbor Kúcané vznikol koncom mája 2013, kedy, sa vďaka oživenej tradícii “Kúcanskych hodú” vytvorila širšia skupina chlapov so vzťahom k ľudovej piesni. Postupne sa pridali ďalší a dnes už Kúcané tvoria stabilnú partiu. Zbor priznáva, že nechce spievať niekde zatvorený, len sám pre seba, ale krásu ľudovej piesne chce rozdávať aj ďalším. A to sa mu podarilo aj na oslave okrúhleho výročia. V programe “Od Radošovec po Východnú” s podtitulom “Kúcané majú deset rokú” sa okrem jubilujúceho zboru predstavil aj ženský spevácky zbor Kútnica, zoskupenie Mužíci ze Starej Břeclavi, Zpěvulenky z Čeložníc, Výběr bobul z Valtíc, zbor Mužáci z Vrbíc a cimbalová muzika Břeclavan.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

V programe vystúpili aj folkloristi z Radošoviec, ktorí si návštevu u priateľov v Kútoch nevedeli vynachváliť. “Vystúpenie sa odohralo v priestoroch záhrady zrekonštruovaného múzea a stodoly, ktorým vdýchlo život občianske združenie Pjekné mjestečko. Aj Radošované ukázali, ako u nás vieme spievať a aké máme krásne pesničky. Ďakujeme za pozvanie, milé privítanie, pohostenie a dobrým spevom a náladou vyplnený sobotnajší podvečer,” uviedla na sociálnej sieti starostka Radošoviec Iveta Matúšová, ktorá svojich folkloristov v Kútoch sprevádzala.

Rovnako spokojní boli aj tí, ktorí si vystúpenia vychutnávali v úlohe divakov. A jubilujúci Kúcané? Tým sa opäť raz podarilo naplniť svoje krédo: „Chceme s ľuďmi žiť, chceme s nimi spievať, a najviac by sme chceli, keby väčšina ľudí v našom okolí rovnako ako my pocítila blízkosť priateľov…”


.
Toto je čítané

Záchranársky vrtuľník zasahoval pri požiari auta v Studienke

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo v pondelok (29.4.) záchranársky vrtuľník…

BM Salon EV