Nie je žiadnym tajomstvom, že lokalita Horného Záhoria je z hľadiska výstavby veterných parkov pre potenciálnych investorov mimoriadne atraktívnou lokalitou. Po akciovej spoločnosti SPP prichádza do Radošoviec so svojim zámerom ďalšia firma. Občanom ho predstavi už v pondelok 12. júna.

ilustračné foto

Staronovým záujemcom o výstavbu veterného parku je spoločnosť WSB Invest. Staronovým preto, lebo záujem realizovať svoj projekt “Veterný park Radošovce – Popudinské Močidľany” prejavila už v minulosti.

“Po dlhšej odmlke sa so žiadosťou o predstavenie verejného zámeru ozvali znovu,” informovala starostka Radošoviec Iveta Matúšová. Občania sa so zástupcami spoločnosti budú môcť stretnúť 12. júna o 17.00 v kultúrnom dome. WSB Invest má ambíciu prevádzkovať v lokalite dve veterné elektrárne, pričom celkové investičné náklady môžu presiahnuť 100 miliónov eur.

SPP odmietli

Začiatkom roka samosprávu a obyvateľov Radošoviec oslovil Slovenský plynárenský priemysel. Spoločnosť v 100 % vlastníctve štátu a najväčší dodávateľ energií na Slovensku sa o podporu občanov uchádzala so zámerom, ktorý v katastri obce rátal s výstavbou piatich veterných turbín. Ďalšie turbíny SPP plánovala napríklad aj v Popudinských Močidľanoch či Mokrom Háji. Obecné zastupiteľstvo v Radošovciach však veterným parkom povedalo jasné “nie”. Na svojom poslednom zasadnutí totiž prijalo uznesenie, ktorým odmietlo zámer SPP aj všetky ďalšie prípadné zámery výstavby veterného parku na svojom území.

WSB Invest trvá na predstavení projektu

Hoci spoločnosť WSB Invest bola o postoji obecného zastupiteľstva i prijatom uznesení informovaná, trvá na predstavení svojho projektu. “Naša spoločnosť predložila v rámci posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) zámer na Ministerstvo životného prostredia SR a v súčasnosti je projekt v štádiu vydaného rozsahu hodnotenia. Aj vzhľadom na obdržané pripomienky zo strany dotknutej verejnosti by sme radi predstavili občanom projektový zámer veterných elektrární v zmenenej podobe a zodpovedali všetky prípadné otázky,” uvádza WSB Invest. Nuž, uvidíme, či opät nenarazí kosa na kameň…

-mk-


.
Toto je čítané

Polícia vyšetruje príčiny vážnej nehody medzi Unínom a Radimovom

Dopravní policajti v piatok (3.5.), v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu…

BM Salon EV