V nedeľu (4.6.) hostila strelnica Športovo-streleckého klubu Malacky 48 strelcov z Trenčianskeho, Trnavského, Bratislavského kraja a ôsmich zahraničných strelcov z Českej republiky. Nedeľné bezveterne zamračené ráno avizovalo ideálne podmienky pre vysoké výsledky.

Po slávnostnom nástupe, kde riaditeľ pretekov MUDr. Marián Haramia zahájil Oblastné Majstrovstva Slovenskej Poľovníckej Komory a srdečne privítal pretekárov a osobitne i hostí s Českomoravskej Mysliveckej Jednoty. Následne predstavil rozhodcovský zbor a hlavného rozhodcu Ing. Jozefa Jurkoviča, ktorý informoval pretekárov o technickej stránke pretekov a dodržiavania bezpečnostných pravidiel. A už nič nebránilo, aby sa začalo bojovať o titul Majster Oblasti západ Slovenskej Poľovníckej Komory v disciplíne malokalibrový štvôr boj M-800.

Pretekári súťažili po dvadsiatich výstrelov na terč líšky, srnca, kamzíka a diviaka, teda maximálny výsledok mohol byť 800 bodov.

Na strelisku zavládlo ticho a napätie, nakoľko každý jeden pretekár si uvedomoval, že konkurencia je veľká a každá deviatka posúva pretekára aj o niekoľko priečok na výsledkovej listine. Po prvých dvoch terčov líšky a srnca viedol Štefan Flux ml. z Chropova, ktorý išiel s absolútnym nástrelom a o bod menej  mal Jozef  Kopál z Partizánskeho. Dve deviatky na líške zaslúžilého majstra streľby Ernesta Jurkoviča z Holíča posúvalo na tretie mieste, čo ho motivovalo, aby už do konca pretekov nestrelil deviatku čo sa aj stalo a s výsledkom 798 bodov si vybojoval titul Majster Oblasti Slovenskej Poľovníckej Komory – západ pre rok 2023 v kategórii seniori. O druhú a tretiu priečku musel rozhodnúť rozstrel, v ktorom bol lepši Štefan Flux ml. s výsledkom 795 bodov a tým istým výsledkom, horší v rozstreli sa umiestnil Jozef Kopál z Partizánskeho.

V kategórii veteráni prvú priečku si vybojoval Ivan Bednár z Topoľčian s výsledkom 789 bodov, striebornú priečku obsadil Peter Kalaš z Považskej Bystrice s výsledkom 787 bodov a bronzovú priečku si vybojoval domáci pretekár MUDr. Marián Haramia s výsledkom 784 bodov.

V kategórii ženy s výsledkom 775 bodov si zlatú medailu vybojovala Mahuliena Skalnická z Komárna, striebornú medailu s výsledkom 589 bodov si odniesla Zuzana Mašková z Bratislavy a bronzovú medailu si vybojovala domáca pretekárka Daniela Jursová s výsledkom 587 bodov.

Na záver nedeľného dňa riaditeľ pretekov sa poďakoval pretekárom za disciplínu a dodržiavaní bezpečnostných pravidiel. Rozhodcovskému zboru za bezporuchový priebeh oblastných majstrovstiev a zahraničným hosťom za ich účasť.

A tým Majstrovstva Oblasti Slovenskej Poľovníckej Komory – západ 2023 sa stali už históriou.

ŠSK WYWAR Holíč


.
Toto je čítané

Hokejbal: O finalistovi sa rozhodne tento víkend v Skalici

Hokejbalová extraliga pokračovala uplynulý víkend ďalšími semifinálovými zápasmi play-off. Hokejmarket Skalica čakala…

3D filamenty 2023