Občianske združenie SEPTIMAVIA Šaštín-Stráže a Farský úrad Šaštín-Stráže sú organizátormi druhého ročníka hudobného festivalu sakrálnej a gospelovej hudby s názvom Šaštínske zvony. Podujatie sa uskutoční v sobotu (10.6.) v Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne a v átriu kláštora pavlínov.

Program festivalu začína o 13.00 a ponúkne vystúpenia speváckych zborov a hudobných skupín z rôznych častí Slovenska. Diváci môžu očakávať hudobné skupiny z Galanty, Sládkovičova, Bytče, Vyšného Medzeva, Gbelov, Kostolnej pri Dunaji, Košíc a samozrejme Šaštína-Stráží.

O 19.00 sa bude konať svätá omša, ktorú bude hudobne sprevádzať Chrámový zbor Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne.

Jedným z hlavných momentov festivalu bude večerné vystúpenie známej slovenskej speváčky Márie Podhradskej a jej kapely, ktoré je naplánované na 20.45. Večerný program je spoplatnený, vstupenka stojí 5 eur. Návštevníci festivalu sa môžu tešiť aj na chutné občerstvenie, ktoré bude zabezpečené počas celého dňa.

Hudobný festival Šaštínske zvony je realizovaný s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja. Je to príležitosť vychutnať si bohatú hudobnú ponuku a stráviť deň v duchovne inšpirujúcej atmosfére. Organizátori pozývajú všetkých priaznivcov sakrálnej a gospelovej hudby, aby sa zúčastnili tohto jedinečného hudobného zážitku.


.
Toto je čítané

Obľúbený festival Fest Fiesta oslavuje 15. narodeniny

15.júna oslávi festival Fest Fiesta svoje pomyselné 15. narodeniny, ako inak na…

Trnavské rádio Tak akorát 2024