Bratislavský závod Volkswagen Slovakia uspel v medzinárodnej súťaži a získal titul Performer of the Year. Ide o najprestížnejšiu cenu v rámci udeľovania cien pre závody a značky skupiny značiek Volumen, a to za najlepšie dosiahnuté výsledky v oblasti produktivity, hospodárnosti a kvality. V rovnaký večer bol slovenský závod ocenený aj v oblasti udržateľnosti a inovatívneho vzdelávania zamestnancov. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo počas podujatia „THE RACE“ v centrále koncernu, v nemeckom Wolfsburgu.

 „Tieto víťazstvá sú ďalším dôležitým kúskom do mozaiky v rámci zvyšovania našej konkurencieschopnosti a reputácie ako vysoko výkonného závodu, a to obzvlášť v týchto náročných časoch transformácie, keď sa chceme uchádzať o nové produkty a ďalej zaistiť budúcnosť podniku. Ďakujem pri tejto príležitosti celému tímu za nasadenie a angažovanosť, ktoré boli v koncerne ocenené hneď trojnásobne,“ uviedol Dr. Oliver Grünberg, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagen Slovakia.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Titul Performer of the Year získal bratislavský závod Volkswagen Slovakia za najlepšie dosiahnuté výsledky v nastavených ukazovateľoch. O prvenstvo sa uchádzal v konkurencii ďalších trinástich závodov značky Volkswagen z celého sveta. Hodnotili sa dosiahnuté výsledky za rok 2022 v štyroch oblastiach. Prvým ukazovateľom bol počet odpracovaných hodín vo výrobných a nevýrobných oblastiach v prepočte na počet vyrobených vozidiel, čiže znižovanie výrobného času na jedno vozidlo. Ďalej sa hodnotilo znižovanie fabrických nákladov, plnenie denného výrobného plánu a kvalita na základe zákazníckych skúseností. Následne vo finále rozhodli o víťazstve bratislavského závodu dosiahnuté výsledky v oblasti zvyšovania efektivity a produktivity v porovnaní s ostatnými závodmi, ako aj opatrenia zamerané na dosahovanie strategických cieľov naprieč celým podnikom. Išlo napríklad o opatrenia v oblasti produkcie a logistiky, rozvoja personálu, udržateľnosti či životného prostredia.

Druhú trofej získala Bratislava za udržateľnosť (Sustainbility Award). Táto kategória je zameraná na znižovanie spotreby energie pri tzv. stand-by režime, keď je pozastavená produkcia, voči spotrebe energií za plnej prevádzky. Bratislavský závod dokázal v roku 2022 znížiť základné zaťaženie spotreby energie v lakovni v nevýrobnom čase o 50 % v porovnaní s rokmi 2019 – 2020. Významné zníženie energetického zaťaženia lakovne podnik dosiahol vďaka početným opatreniam, medzi ktorými je aj tzv. vypínací koncept. Sústredil sa taktiež napríklad na reguláciu halového osvetlenia či automatické vypínanie klimatizácií po vypnutí technológií.

Do tretice putovala do Bratislavy trofej Transformer of the Year (Toty) za inovatívne formy vzdelávania zamestnancov. Volkswagen Slovakia triumfoval workshopmi v oblasti diverzity a inklúzie, počas ktorých využíva virtuálnu realitu. Víťazným príkladom bol príbeh dlhoročného nepočujúceho zamestnanca prepojený s workshopom, keď si jeho kolegyne a kolegovia vyskúšali prostredníctvom virtuálnej reality, aký je život s týmto znevýhodnením. Školenie zanechalo v účastníkoch workshopu silný dojem a vyvolalo pozitívne reakcie.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Odovzdávanie cien pod názvom „THE RACE“ sa uskutočnilo v uplynulých dňoch v centrále koncernu Volkswagen – v Autostadte v nemeckom Wolfsburgu. Celkovo sa udeľovali ceny v šiestich kategóriách pre výrobné závody a značky patriace do skupiny značiek Volumen (Volkswagen, ŠKODA, SEAT/CUPRA a Volkswagen Úžitkové vozidlá). Do tejto skupiny patrí 24 výrobných závodov, ktoré sa podieľajú dokopy na 80 % automobilovej produkcie celého koncernu.

Volkswagen Slovakia

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 7 miliónov vozidiel. Je pilierom slovenského exportu a zároveň jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine. Volkswagen Slovakia je spolu so svojimi zamestnancami jedným z najväčších prispievateľov do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už vyše 5 miliárd eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up! a Škoda Karoq. Spoločnosť sa aktuálne pripravuje na nábeh nových produktov Volkswagen Passat a Škoda Superb, ktoré prinesú nové pracovné miesta do výroby vozidiel.  V závode v Martine sa produkujú komponenty pre prevodovky a podvozky.


.
Toto je čítané

Trnavský samosprávny kraj a Ústav pamäti národa nadviazali spoluprácu

Podpis memoranda potvrdil záujem Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a Ústavu pamäti národa…

Trnavské rádio Tak akorát 2024