Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba adresoval list predsedovi Národnej rady SR Borisovi Kollárovi, v ktorom žiada podporu pre zákon o turistických trasách. Bratislavský župan ho považuje z pohľadu samospráv a samosprávnych krajov za veľmi dôležitý. Návrhom zákona sa má parlament zaoberať na júnovej schôdzi.

„Ľudia v našom kraji chodia radi a často do prírody. Pešia turistika, cykloturistika či vodáctvo sú obľúbené športové a voľnočasové aktivity, ktoré k nám pravidelne lákajú desaťtisíce turistov. Práve na turistov sú priamo v jednotlivých regiónoch v rámci cestovného ruchu naviazané stravovacie, ubytovacie, športové či zážitkové služby. Pre mnohých podnikateľov je to strategický zdroj príjmov a pre ľudí možnosť zamestnania. Mestám a obciam cestovný ruch prináša príjmy z dane z ubytovania, či parkovania a do jeho rozvoja pravidelne investujú nemalé finančné prostriedky,“ uviedol Juraj Droba zásadné dôvody, prečo by mal byť zákon schválený. Podporuje tak aj názor autorít v oblasti turizmu, ktorými sú Slovenský klub turistov, Slovenský cykloklub a Asociácia prírodného turizmu.

Macek Knihy.Zahori

Strategickou infraštruktúrou, po ktorej sa aj v rámci Bratislavského kraja presúvajú turisti, sú značené turistické a cykloturistické trasy a náučné chodníky. Sprístupňujú a prepájajú atraktívne prírodné a kultúrne zaujímavosti jednotlivých regiónov.

„Práve turistickým trasám by mal predmetný návrh zákona priniesť dlho očakávanú právnu ochranu. Je to teda zákon nielen v prospech turistov a turistiky, ale zároveň aj v prospech ekonomiky regiónov a zamestnanosti. Podporte preto prosím zákon o turistických trasách a hlasujte za jeho schválenie,“ apeluje na poslancov NR SR Juraj Droba.


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

3D filamenty 2023