Jozef Chrena, znamenitý umelec a rodák z Moravského Svätého Jána, vás srdečne pozýva na výstavu svojich obrazov v Dome kultúry. Táto výstava nie je len obyčajnou prehliadkou, ale skutočnou cestou časom, ktorá mapuje 40 rokov Chrenovej tvorby.

Od roku 1983 až po súčasnosť, výstava s názvom “CHRENA JOZEF: 1983 – TVORBA – 2023” vám umožní nahliadnuť do jeho vývoja ako umelca, ktorý sa prehĺbil a rozvinul v priebehu štyroch dekád.

Výstava začína 13. júna a trvá až do 25. júna. Príďte kedykoľvek počas pracovných dní alebo v deň Svätojánskeho jarmoku 24. júna, keď budú dvere otvorené počas celého dňa. Predvečer jarmoku, 23. júna o 18:00, je vyhradený pre slávnostnú dernisáž, kde sa môžete tešiť na vystúpenie speváckej skupiny Lanšper. Kurátor výstavy, Štefan Zajíček, povedie návštevníkov cez jedinečný pohľad na Chrenovu tvorbu.

Jozef Chren sa vo svojej tvorbe sústredí najmä na krajinársku maľbu, pričom inšpiráciu čerpá nielen z rodného kraja, ale aj z rázovitých oblastí Slovenska a zahraničia.

Pri tvorbe obrazov sa riadi mottom, že všetko je to o praxi a hlavne to musí človeka baviť.

Či už ste obdivovateľom Chrenovej tvorby, alebo len hľadáte zaujímavú kultúrnu akciu, táto výstava ponúka jedinečnú príležitosť vidieť svet očami tohto talentovaného umelca.


.
Toto je čítané

Krojová hodová zábava v Borskom Svätom Jure

Záujemcovia o tradičnú kultúru sú pozvaní na krojovú hodovú zábavu, ktorá sa…

3D filamenty 2023