Prevádzka letného kúpaliska v Senici na Sadovej ulici, ale aj prímestskej rekreačnej oblasti Kunovská priehrada s lodenicou začína už túto sobotu 17. júna. Informuje o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Veľký bazén na senickom kúpalisku začal správca areálu, ktorým je mestská spoločnosť Rekreačné služby mesta Senica, napúšťať koncom mája. V areáli mestského kúpaliska okrem tohto 50 m dlhého bazéna pre plavcov i neplavcov nájdete aj malý neplavecký bazén pre deti s vodným dáždnikom, vedľa neho detské pieskové ihrisko, ale aj ihrisko na plážový volejbal a samozrejme nechýba možnosť občerstvenia a tiež požičovňa športových potrieb. Areál senického kúpaliska na Sadovej ulici bol doplnený o zeleň v podobe nových mladých stromov a tento rok prešli čiastočnou rekonštrukciou priestory jeho sociálnych zariadení.

Otváracie hodiny kúpaliska v Senici sú stanovené od 10:00 do 19:00 hodiny. Vstupné majú zvýhodnené návštevníci s trvalým pobytom v meste Senica. Dospelý Seničan zaplatí za vstup 3 eurá, deti od 6 do 15 rokov 2,30 eur, deti od 3 do 6 rokov 1,50 eur, deti do 3 rokov majú vstup zdarma a seniori nad 62 rokov majú vstup za 2,30 eur. Mimosenickí návštevníci si priplatia 20 až 30 centov.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Vybavenie nedávno obnovenej lodenice a tiež športového areálu, ktorý sa nachádza na Kunovskej priehrade, budú môcť návštevníci využívať taktiež od tejto soboty, teda od 17. júna. Služby lodenice i športového areálu budú počas júna k dispozícii najskôr počas víkendov v čase od 10:00 do 20:00 hodiny. Následne od 1. júla, teda počas školských letných prázdnin, už budú lodenica i športový areál otvorené denne počas pracovných dní od 11:00 do 20:00 a počas víkendu od 10:00 do 20:00 hodiny. Vodu Kunovskej priehrady si tak návštevníci môžu dosýtosti užiť na paddleborde, kajaku, vodných bicykloch so šmykľavkou alebo trebárs romanticky vo dvojici na loďke. V športovom areáli priehrady si možno zahrať loptové hry, stolný tenis alebo minigolf. Areál tiež disponuje verejným ohniskom, zábavným náučným chodníkom, nízkym lezeckým parkom a rôznymi hernými prvkami a ihriskami pre deti. Návštevníci Kunovskej priehrady ju majú vo veľkej obľube predovšetkým kvôli pohodlnej pieskovej pláži, ktorá je vybavená slnečníkmi a lehátkami. K dispozícii sú tiež prezliekarne, sociálne zariadenia a občerstvovacie stánky s legendárnymi senickými langošmi.

Na Kunovskú priehradu sa návštevníci i dovolenkári dostanú pohodlne bicyklom po cyklotrase, ktorá vedie zo Senice – od areálu mestského kúpaliska priamo do tejto prímestskej rekreačnej oblasti, ktorá je vzdialená cca päť kilometrov. Pre návštevníkov z väčšej diaľky je pri hrádzi k dispozícii parkovisko s kapacitou cca 300 vozidiel, druhé parkovisko je zo strany od Sobotišťa, ktoré bolo tento rok vyčistené a je pripravené na rozšírenie kapacity.


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú najžiadanejší montážni pracovníci

Ku koncu marca 2024 bolo v okrese Senica evidovaných 1753 a v…

Trnavské rádio Tak akorát 2024