Polícia opätovne vyzýva na opatrnosť a obozretnosť pred podvodníkmi. Stále totiž eviduje množstvo prípadov podvodov pri bazárových predajoch či v súvislosti s bitcoinmi. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

ilustračné foto

Prečinu podvodu najnovšie čelí neznáma páchateľka, ktorá reagovala na inzerát o predaji bezpečnostného pásu do vozidla pre tehotné ženy za 20 eur. Podvodníčka žene uviedla, že je z Kežmarku a požiadala ju o zaslanie tovaru cez prepravnú spoločnosť. Predávajúca ako pri ostatných prípadoch tohto typu podvodu dostala e-mail s webovou stránkou prepravnej spoločnosti a klikla aj na stránku svojej banky. Podvodníčka si následne bez jej vedomia previedla na účet v Litve 1830 eur.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

V druhom prípade sa podvodník obohatil približne o 3400 eur. Poškodeného kontaktoval telefonicky s informáciou, že má na svojom bitcoinovom účte 14 000 eur. “Poškodený si po žiadosti podvodníka stiahol do mobilu aplikáciu vzdialenej plochy a podvodník bez jeho vedomia postupne previedol peniaze na iný účet,” priblížila Šimková.


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

BM Salon EV