O dvojiciach úvodného kola Niké Handball Extraligy rozhodol stredajší (14.6.) žreb v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu v Bratislave. Stretnutia sú na programe 2. a 3. septembra, pričom v najvyššej súťaži zostalo všetkých jedenásť klubov.

foto N. Jánošová

Úradujúci šampióni hádzanárskej extraligy z Považskej Bystrice odštartujú novú sezónu zápasom na palubovke Modry. Vicemjaster Prešov privíta v prvom kole Bojnice v repríze tohtoročného semifinále. Ďalší tím najlepšej štvorky z Košíc sa predstaví v Nových Zámkoch. Vo zvyšných dvoch zápasoch sa stretnú ŠKP Bratislava s Topoľčanmi a Hlohovec so Záhorákmi Stupava/Malacky.

Základná časť bude pozostávať z 20 kôl (každý s každým doma – vonku), po ktorých bude opäť nasledovať nadstavba. Jedenástka účastníkov sa rozdelí na dve skupiny. Horná osmička začne už vyraďovaciu časť štvrťfinálovými súbojmi, ktoré sa budú hrať na dve víťazstvá s tým, že prvý a prípadný tretí zápas bude u lepšie umiestneného družstva po základnej časti. Najlepšie kvarteto pokračuje klasickou vyraďovacou časťou o Pohár Antona Frola. Semifinále play off a takisto finále a súboj o 3. miesto sa budu hrať na tri víťazstvá (prvé, tretie a prípadne piate u lepšie umiestneného po základnej časti).

Plocha draka Knihy.Zahori

Tímy, ktoré vypadnú vo štvrťfinále si predĺžia sezónu a budú bojovať o Ligový pohár, v ktorom sa rozhodne o konečnom umiestnení na 5. – 8. priečke (každý s každým doma – vonku, dovedna 6 kôl), pričom za umiestnenie v základnej časti získajú bonifikačné body (3 – 2 – 1 – 0). Družstvá na 9. – 11. priečke po základnej časti sa stretnú každý s každým doma – vonku (dovedna 4 kolá), tiež získajú na základe poradia v základnej časti bonifikáciu (2–1–0). Desiate družstvo bude ešte čakať baráž o zotrvanie medzi elitou s najlepším tímom prvej ligy. Jedenásty tím zostúpi priamo, nebude nahradený a od ďalšieho ročníka bude mať najvyššia súťaž desať účastníkov.


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch posilní reprezentáciu na majstrovstvách sveta

Rodák z Malaciek Patrik Koch posilní slovenskú hokejovú reprezentáciu na nadchádzajúcich MS…

Trnavské rádio Tak akorát 2024