V poslednom 26. kole 6. ligy Západ sa rozhodovalo už len o vypadávajúcom mužstve. Susedský súboj dopadol nakoniec šťastne pre Kúty, Čierny Peter ostal nakoniec v rukách Baníka Čáry.

Zo zápasu Slovan Šaštín - Borský Mikuláš 1:1. Foto Rasťo Mjakiš.
Zo zápasu Slovan Šaštín – Borský Mikuláš 1:1. Foto Rasťo Mjakiš.

Baník nezvládol jarnú časť, keď z trinástich zápasov získal iba 2 body za domáce remízy s Mokrým Hájom a Kopčanmi. Mrzieť ho môžu najmä prehry s Borským Mikulášom a najmä so slabým Holíčom, ako aj už spomínaná remíza s Kopčanmi.

Rybky – Baník Čáry 5:1 (3:1)
Góly: 20., 32., 34. A. Beňo, 70. I. Ravas, 80. P. Černek – 25. J. Pollák.
Rozh. Jablonický, Patka, Petránek. ŽK 0:0.
Rybky: Jančí – Fábik, Chudý, Červinka, Patka, Černek, Mareček, K. Ravas, Cigáň, I. Ravas, Beňo (str. Chvála, Bojnanský, Vacula, Surový, Kadlíček), tréner Fridrich Hutta.
Čáry: Ozábal – A. Danihel, Riška, M. Šúrek, Navrátil, Kollár, Smetana, Šefčík, Bíly, Černoch, J. Pollák (L. Polák, L. Šúrek, De. Havel, Do. Havel), tréner Andrej Krchňavý.

Baník sa prišiel do Rybiek pokúsiť o futbalový zázrak, no ten sa nekonal. Domáci boli všestranne lepší a hoci na prvý gól Adama Beňu ešte Jakub Pollák odpovedal vyrovnávajúcim gólom na 1:1, na viac sa už hostia nezmohli. Ešte do polčasu uzavrel Beňo svoj hetrik a v druhom polčase pridali Ivan Ravas a Peťo Černek ďalšie dva góly. Čáry sa tak po roku vracajú do súťaží ObFZ Senica.

Kúty – Spartak Stráže 0:2 (0:1)
Góly: 20., 47. R. Slovák.
Rozh. Rusinko, Prelec, Mráz. ŽK 1:4, ČK 0:1 (62. M. Biksadský).
Kúty: Krajčír (46. Sedalík) – T. Smolinský, Antálek, L. Ralbovský, Daniš,
Valachovič, M. Vrábel, Studenič, Halabrín, Antala, Puškáč (Lovecký, Klena, Šimek), tréner Andrej Smolinský.
Stráže: Žilavý – Štora, Pagáč, L. Letko, Buzay, Chropovský, Fukna, Kuník, Biksadský, Pálka, Slovák (str. Waldhauser, I. Letko, Búran), tréner Lukáš Bajan.

Pre Kúty to bol existenčný zápas. Ak by Čáry vyhrali v Rybkách, domáci potrebovali súrne aspoň jeden bod, aby mali istotu záchrany. Hoci sa im ich cieľ nepodarilo splniť, nakoniec sa zachránili, keďže ani Čáry nebodovali. Všestranne lepší hostia si dvomi gólmi Roba Slováka zaistili dvojgólové vedenie – 0:2. A hoci od 62. min. hrali oslabení o vylúčeného Mareka Biksadského, domáci ani v početnej výhode nedokázali s výsledkom nič urobiť.

 

Myjava B – Radimov 6:1 (3:0)
Góly: 9. S. Šarudi, 10. D. Copko, 41., 71. M. Tomka, 54. L. Líška, 90. L. Kodaj – 64. O. Masaryk.
Rozh. Kováčik, Revay, Dragula. ŽK 1:0.
Myjava: Opálek (67. Šraga) – Tomka, Jankových, Brezina, Koníček, Šarudi, Gálik, Dubovský, Copko, Kodaj, Kosík (str. Liška, Mareček, Jankovič, Hornák), tréner Dalibor Dubovský.
Radimov: Biskupič (77. Kotvas) – Vizváry, Valla, Vach, Hýroš, Vašíček, Baláž, Pukančík, Dermek, Vanek, Petrúfka (Masaryk, Lašák, Nagy, Urbánek), tréner Tomáš Juračka.

Rezerva Spartaka hráva svoje zápasy v Turej Lúke, tentoraz sa však hralo na hlavnom Myjavskom štadióne, čo bol určite zážitok, najmä pre mužstvo hostí. Posledný zápas sezóny začal podľa predpokladov náporom domáceho mužstva, ktoré už v 10. min. vyhrávalo po dvoch „zlepených“ góloch Stana Šarudiho a Dávida Copka 2:0. Domáci sa uspokojili, veľkú šancu na zníženie nevyužili Vanek ani Vašíček. V 41. min. odkop Vizváryho trafil Mareka Tomku a lopta sa od neho odrazila do siete Biskupiča – 3:0. Aj po prestávke boli aktívnejší domáci a v 54. min. po individuálnej akcii zvýšil Lukáš Liška na 4:0. O chvíľu mohol znížiť Vanek, no podarilo sa to až v 64. min. striedajúci Ondrejovi Masarykovi – 4:1. V záverečnej štvrťhodine pridali domáci ešte ďalšie dva góly na konečných 6:1.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Jablonica – Mokrý Háj 0:7 (0:3)
Góly: 13., 52. V. Krupodorov, 30., 35., 80., 73. F. Piroha, 86. P. Vaško.
Rozh. Mráz, Otrubčák, Tokoš. ŽK 0:0.
Jablonica: Michálek – J. Peterka, Zajonc, Malík, P. Kubisa, Hečko, R. Peterka, Jánošík, D. Slovík, Kolenyak, Galba (str. M. Kubisa, Nestarec).
Mokrý Háj: Šipoš – Bohunický, Prokeš, Buchta, Brezina, P. Vaško, M. Lašák, Uher, Krupodorov, Irša, Piroha (str. Jankovič), tréner Igor Šefčík.

Na taký výprask na domácom trávniku si v Jablonici len tak ľahko nespomenú. V tejto sezóne už 7:0 prehrali v 7. kole v Kopčanoch, ale doma ? O víťazstvo hostí sa postarala najmä úderná dvojica Krupodorov – Piroha. Po vedúcom góle ukrajinského legionára Vitalija Krupodorova sa ešte do prestávky dvakrát presadil Filip Piroha a tak do šatní išli spokojnejší hostia s pohodlným trojgólovým vedením – 0:3. Rovnaká situácia sa zopakovala aj po prestávke. Na gól Krupodorova nadviazal ďalšími dvomi Piroha, ktorý sa so štyrmi gólmi stal kanonierom kola. Ani tento stav 0:6 nebol ešte konečný. V samom závere pridal svoj 20. sezónny gól najlepší strelec mužstva Peter Vaško a uzavrel gólový účet na konečných 0:7.

 

Slovan Šaštín – Bor. Mikuláš 1:1 (0:0)
Góly: 90. A. Šedivý – 75. J. Kovalovský.
Rozh. Pivarček, Baláž, Pavlovič. ŽK 1:3, ČK 1:0 (68. T. Hurban).
Šaštín: P. Vach – Švaral, Krak, Suchý, Mošať, Mach, Stanický, Macánek, F. Pollák, Šedivý, Strapko (str. Hurban, Malík, Šimek, Šághy), tréner V. Mihálik.
Bor. Mikuláš: Cigánek – Plaisner, Cintula, Macek, Kujovský, Djordjevski, Plott, Kovalovský, Orlík, K. Biksadský, Abogan (str. R. Hlavenka, D. Hlavenka, Ondriska, Oguchukwu), tréner Branislav Jablonický.

V zápase tabuľkových susedov mohol domáci Slovan preskočiť v tabuľke svojho súpera. V zostave mu však chýbali dve strelecké esá Matúš Herda a Filip Kučera, čo bolo aj na trávniku poznať. Mužstvá sa trápili v koncovke a dlho to vyzeralo, že stretnutie speje do bezgólového výsledku. V 68. min. však videl domáci Hurban ČK, čo hostia vzápätí potrestali, keď center Abogana poslal hlavou do siete Juraj Kovalovský – 0:1. Domáci však bojovali a vyplatilo sa im to. Už v nadstavenom čase po trme – vrme v šestnástke hostí sa strela Adama Šedivého aj s prispením teču Roba Cintulu dostala predsa len do site Cigánka – 1:1.

 

Baník Brodské – Kopčany 6:0 (3:0)
Góly: 19. M. Bartal (11), 21., 83. P. da Silva, 37. J. da Silva, 56. M. Novák (11), 87. F. Blaha.
Rozh. Vido, Kačička, Košťál. ŽK 0:0.
Brodské: Kewen – Vinícius, Soós, Trubiroha, Ralbovský, Bartal, Blaha, P. Da Silva, Gál, J. Da Silva, M. Novák (Hnát).
Kopčany: Vaculka – Vach, Blažek, M. Švrček, Karas, Mráz, Hrušecký, Lukáč, Lorenc, Zubalík, Veselý (str. Kozány), tréner Ján Tolla.

Jednoznačná záležitosť domáceho mužstva, ktoré si poltucet gólov v sieti Vaculku rozdelilo rovným dielom do obidvoch polčasov. V prvom sa domáci Baník ujal vedenie premeneným pokutovým kopom Martina Bartala, ďalšie dva góly pridali Brazílčania Pedro a Joao da Silvovci – 3:0. A po prestávke začal gólostroj premeneným pokutovým kopom, tentoraz si loptu na biely bod postavil Marek Novák a bol úspešný – 4:0. Odovzdaný hostia inkasovali ešte dvakrát. V záverečnej desaťminútovke sa presadili Pedro da Silva a Filip Blaha – 6:0.

 

Holíč – Hlboké 3:7 (3:3)
Góly: 9. J. Martinusík, 17. B. Masaryk, 34. J. Samadov – 32., 60., 73. M. Šustek, 36. P. Liška, 39. M. Pavlík, 53., 55. T. Slovík.
Rozh. Šturdík, Mi. Šefčík, M. Dutka. ŽK 0:0.
Holíč: Čermák (25. Nesnadný) – Čech, Masaryk, Konečný, Nečas, T. Daniel, Samadov, R. Polák, Kocák, Spazier, Martinusík (str. R. Daniel, Krčík, Hyža, Králiček), tréner Roman Konečný.
Hlboké: Noščák (64. Hrušecký) – Pajpach, Serdahely, Kumančík, R. Morávek, Pavlík, Šustek, Jediný, T. Slovík, Liška, Vrablic (str. Mráz, Kadlečík, Pucheľ), tréner A. Fišan.

Keď domáca Iskra vyhrávala v 34. min. 3:1, na vysokú prehru to s domácimi vtedy nevyzeralo. Lenže sily mali domáci futbalisti sotva na polčas. V 9. min. Jaro Martinusík a v 17. min. Beno Masaryk zaistili domácim vedenie 2:0. Hoci Marek Šustek znížil na 2:1, už o 2 minúty domáci opäť viedli rozdielom dvoch gólov po presnom zásahu Jasura Samadova – 3:1. Lenže to bolo z ich strany všetko. Ešte do prestávky Lukáš Liška a Miro Pavlík zrovnali na 3:3 a po prestávke to bol zo strany hostí gólový uragán. Nesnadného, ktorý vystriedal lúčiaceho sa brankára Miroslava Čermáka, po dvakrát prekonali Šustek i Tomáš Slovík – 3:7. Obaja bývalí hráči Iskry jej „nasúkali“ 5 gólov.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM Salon EV